Overslaan en naar de inhoud gaan
Motorrijder, motor
Thomas Thys
05 mei 2023 4 min

Uw motor van stal halen? Bescherm uzelf en uw voertuig

Nu de lente zijn intrede heeft gedaan is het voor veel motorrijders het moment om hun geliefkoosde motor van stal te halen. Hier hoort een grondige controle van hun materiaal bij zodat ze klaar zijn om het ganse land te doorkruisen. Ondanks de goede voorbereiding van het materiaal en de ervaring van de bestuurder, raken er gemiddeld 8 motorrijders dagelijks betrokken bij een ongeval.

Lees meer
Internationaal, Verzekeringen
05 mei 2023 4 min

Bescherm uw bedrijf over de landsgrenzen heen

Van zodra een bedrijf een buitenlands filiaal heeft, dient de bedrijfsleider zich bewust te zijn van de bijkomende risico’s. Een filiaal lokaal verzekeren is onvoldoende, het is belangrijk om deze verzekeringen naadloos aan te sluiten op het bestaande verzekeringsdossier van de hoofdzetel.

Lees meer
Paard, Paardensport
Jim Bries
05 mei 2023 4 min

Paardensport: Ga na waar u best rekening mee houdt

In februari namen we deel aan de Flanders Horse expo te Gent. Gedurende dit 3-daagse event stonden onze collega-experten klaar om alle verzekeringsvragen te beantwoorden. Dat er nood was aan meer informatie werd hen al gauw duidelijk gezien de hoeveelheid aan vragen die binnenkwamen. Dit is niet verwonderlijk aangezien Vlaanderen in 2021 bijna 200.000 paardachtigen telde verspreid over paardenfokkerij, beroepsmachtig- of recreatieve paardensport. Het aantal maneges en paardenfokkerijen wordt geschat op 5.000.

Lees meer
De voormalige zaakvoerders van Swaegers en Affirmo
Ellen Burton
16 december 2022 7 min

“De fusionering was een intense periode, maar we zijn nu gewapend om als plaatselijk kantoor een persoonlijke en kwalitatieve service te kunnen blijven bieden.”

Op 1 januari 2023 wordt de juridische fusie van Swaegers en Affirmo met Van Dessel afgerond. Beide kantoren zullen dan volledig geïntegreerd zijn in de groep Van Dessel en onder die naam voortgaan. Het is alweer een belangrijke mijlpaal in het integratieproces dat al enkele jaren loopt. Koen Van Hees, Koen Druyts, Magali Delens en Robert Verheyden, de voormalige zaakvoerders van Swaegers en Affirmo, blikken terug én vooruit. “De fusie is een intensief proces geweest, maar zowel onze klanten als onze medewerkers halen er veel voordeel uit. We hebben nu de kracht om als kleiner plaatselijk kantoor de service van een grote makelaar te bieden. Op die persoonlijke en lokale dienstverlening blijven we in de toekomst inzetten.”

Lees meer
impact van de installatie van zonnepanelen op uw brandverzekering
Thomas Thys
02 december 2022 2 min

Moet u de installatie van zonnepanelen melden aan uw verzekeraar?

Door de stijgende energiekosten werden er de voorbije maanden massaal veel zonnepanelen geïnstalleerd. Omdat zonnepanelen de waarde van uw woning verhogen, meldt u de plaatsing best aan uw makelaar of verzekeraar. Die kan dan nagaan of de verzekerde waarde van uw woning aangepast moet worden. In sommige gevallen moet u een bijpremie betalen om uw zonnepanelen mee te verzekeren in uw brandpolis.

Lees meer
Waarom een fraudeverzekering voor uw bedrijf?
Tom Janssens
24 november 2022 2 min

Waarom uw onderneming verzekeren tegen fraude?

Die vraag wordt ons als verzekeringsmakelaar regelmatig gesteld. Het antwoord is simpel: omdat het aantal gevallen van fraude in bedrijven elk jaar toeneemt én fraudeurs steeds vindingrijker worden, waardoor preventie alleen niet meer volstaat. Een fraudeverzekering stelt uw onderneming veilig doordat ze het financiële verlies en eventuele reputatieschade door fraude vergoedt.

Lees meer
TH Insurance
Ellen Burton
07 november 2022 2 min

Turbo’s Hoet Group en Van Dessel richten met TH Insurance een nieuwe verzekeringsmakelaar op

Sinds begin dit jaar participeert Van Dessel in TH Insurance, een gloednieuwe verzekeringsmakelaar opgericht onder de vleugels van Turbo’s Hoet (TH) Group. TH Insurance staat in voor het beheer van de eigen verzekeringen van de groep, maar richt zijn pijlen ook op andere bedrijven in de transportsector en daarbuiten.

Lees meer
Impact van de nieuwe 80%-regel op uw pensioenopbouw via IPT
Koen Devreese
04 november 2022 3 min

Wat betekent de nieuwe 80%-regel voor het aanvullend pensioen dat u als zelfstandige opbouwt met een IPT?

Spaart u als zelfstandig ondernemer voor een aanvullend pensioen via een IPT, dan moet u er rekening mee houden dat de nieuwe berekeningsmethode voor de 80%-regel impact kan hebben op het kapitaal dat u opbouwt. Hoe gaat u dat na en hoe stelt u uw spaarplan indien nodig terug op punt?

Lees meer
Juridische fusie van Swaegers en Affirmo met Van Dessel
Ellen Burton
14 oktober 2022 1 min

Definitieve fusionering van Affirmo en Swaegers met Van Dessel

Affirmo en Swaegers Verzekeringen maken al enkele jaren deel uit van de groep Van Dessel. Sinds het begin van de samenwerking zijn deze kantoren actief onder de naam ‘Affirmo - Van Dessel’ en ‘Swaegers - Van Dessel’. Op 1 januari 2023 wordt de juridische fusie van Affirmo en Swaegers met Van Dessel definitief afgerond. Beide kantoren zullen dan volledig geïntegreerd zijn in de groep Van Dessel.

Lees meer
Nieuwe bouwtechnieken hebben impact op verzekeringsvlak
Philippe De Brabanter
14 september 2022 3 min

Van Dessel zoekt mee naar oplossingen voor de verzekerbaarheid van nieuwe bouwvormen

Nieuwe bouwvormen zoals circulair en modulair bouwen moeten de bouwsector duurzamer maken. Ze brengen echter ook veel verandering in de taken en verantwoordelijkheden van de bouwpartners. De verzekeringssector heeft geen pasklaar antwoord op die gewijzigde aansprakelijkheden en moet nieuwe oplossingen creëren. Van Dessel staat daarbij mee aan het roer.

Lees meer
impact van de installatie van een laadpunt op uw brandverzekering
Katleen Liekens
31 mei 2022 3 min

Heeft de installatie van een laadpaal bij u thuis invloed op uw brandverzekering?

Nu het elektrisch rijden sterk in de lift zit, willen steeds meer mensen thuis een laadpaal of -punt installeren. Overweegt u dit ook? Dan zijn er wel wat vragen waar u best even bij stilstaat. Aan welke regels moet mijn installatie voldoen? Mag iedereen een laadpunt aan zijn woning plaatsen? Moet ik een laadinstallatie melden aan mijn brandverzekeraar en zijn er gevolgen voor mijn verzekeringspremie? We geven u graag al zoveel mogelijk antwoorden.

Lees meer
verplichte registratie van inrichtingen voor paarden
Jim Bries
11 mei 2022 2 min

Nieuwe regels rond registratie van paarden hebben mogelijk ook impact op uw verzekering

Sinds begin dit jaar gelden er enkele nieuwe regels omtrent de registratie en het houden van paarden. Zo is het voortaan verplicht om inrichtingen waar paarden worden gehouden te registeren en moet er voor elke inrichting bijgehouden worden welke paarden aanwezig zijn. De nieuwe verplichtingen zorgen niet alleen voor extra administratief werk, ze kunnen ook impact hebben op uw verzekering.

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven