Overslaan en naar de inhoud gaan
kotk
Paul Vinck
19 december 2023 1 min

Initiatieven ter ondersteuning van Kom op tegen Kanker

Van Dessel Insurance Brokers telt meer dan 200 medewerkers. Dat komt overeen met het gemiddeld aantal Belgen dat per dag te horen krijgt dat er kanker werd ontdekt bij hen. Ook onze medewerkers worden te vaak van kortbij met deze ziekte geconfronteerd. We zetten ons dan ook al jaren met veel overtuiging in voor de strijd tegen kanker.  

Lees meer
fraudeverzekering
Tom Janssens
14 december 2023 3 min

Fraudeverzekering vs Cyberverzekering: Verschillend?

Een Cyber-verzekering is al enkele jaren ingeburgerd binnen de meeste bedrijven.  Meer en meer bedrijven hebben hun niveau inzake Cyber-security al opgekrikt, maar er blijft altijd een rest-risico dat via een verzekering best kan afgedekt worden.  

Lees meer
Langetermijnsparen
Paul Vinck
14 december 2023 3 min

De 80%-regel van het aanvullend pensioen: Wat zelfstandigen moeten weten

Als zelfstandige is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende regels en mogelijkheden met betrekking tot uw aanvullend pensioen. Eén van deze regels is de 80%-regel, die bepaalt hoeveel u kunt opbouwen voor uw pensioen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat de 80%-regel inhoudt en waarom het relevant is voor zelfstandigen. 

Lees meer
Motorrijder, motor
Thomas Thys
05 mei 2023 4 min

Uw motor van stal halen? Bescherm uzelf en uw voertuig

Nu de lente zijn intrede heeft gedaan is het voor veel motorrijders het moment om hun geliefkoosde motor van stal te halen. Hier hoort een grondige controle van hun materiaal bij zodat ze klaar zijn om het ganse land te doorkruisen. Ondanks de goede voorbereiding van het materiaal en de ervaring van de bestuurder, raken er gemiddeld 8 motorrijders dagelijks betrokken bij een ongeval.

Lees meer
De voormalige zaakvoerders van Swaegers en Affirmo
Ellen Burton
16 december 2022 7 min

“De fusionering was een intense periode, maar we zijn nu gewapend om als plaatselijk kantoor een persoonlijke en kwalitatieve service te kunnen blijven bieden.”

Op 1 januari 2023 wordt de juridische fusie van Swaegers en Affirmo met Van Dessel afgerond. Beide kantoren zullen dan volledig geïntegreerd zijn in de groep Van Dessel en onder die naam voortgaan. Het is alweer een belangrijke mijlpaal in het integratieproces dat al enkele jaren loopt. Koen Van Hees, Koen Druyts, Magali Delens en Robert Verheyden, de voormalige zaakvoerders van Swaegers en Affirmo, blikken terug én vooruit. “De fusie is een intensief proces geweest, maar zowel onze klanten als onze medewerkers halen er veel voordeel uit. We hebben nu de kracht om als kleiner plaatselijk kantoor de service van een grote makelaar te bieden. Op die persoonlijke en lokale dienstverlening blijven we in de toekomst inzetten.”

Lees meer
impact van de installatie van zonnepanelen op uw brandverzekering
Thomas Thys
02 december 2022 2 min

Moet u de installatie van zonnepanelen melden aan uw verzekeraar?

Door de stijgende energiekosten werden er de voorbije maanden massaal veel zonnepanelen geïnstalleerd. Omdat zonnepanelen de waarde van uw woning verhogen, meldt u de plaatsing best aan uw makelaar of verzekeraar. Die kan dan nagaan of de verzekerde waarde van uw woning aangepast moet worden. In sommige gevallen moet u een bijpremie betalen om uw zonnepanelen mee te verzekeren in uw brandpolis.

Lees meer
Juridische fusie van Swaegers en Affirmo met Van Dessel
Ellen Burton
14 oktober 2022 1 min

Definitieve fusionering van Affirmo en Swaegers met Van Dessel

Affirmo en Swaegers Verzekeringen maken al enkele jaren deel uit van de groep Van Dessel. Sinds het begin van de samenwerking zijn deze kantoren actief onder de naam ‘Affirmo - Van Dessel’ en ‘Swaegers - Van Dessel’. Op 1 januari 2023 wordt de juridische fusie van Affirmo en Swaegers met Van Dessel definitief afgerond. Beide kantoren zullen dan volledig geïntegreerd zijn in de groep Van Dessel.

Lees meer
Philip De Herdt
Ellen Burton
14 januari 2022 5 min

Collega Philip De Herdt levert unieke prestatie tijdens trail in de Alpen

Onze collega Philip De Herdt is een fervent loper. Vorige zomer beleefde hij het (voorlopige) hoogtepunt van zijn loopcarrière: hij mocht deelnemen aan de OCC, een onderdeel van de UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc). Tijdens deze race van 56 kilometer doorheen de Alpen krijgen de deelnemers maar liefst 3.500 hoogtemeters te verwerken. Philip schreef een verslag over zijn belevenissen in de aanloop naar en tijdens deze ongelooflijke prestatie.

Lees meer
Move4Wishes
13 september 2021 2 min

Van Dessel beweegt voor het goede doel

Bij Van Dessel beweegt altijd wat. Niet in het minst bij onze sportieve collega’s, die dit najaar weer heel wat actieve plannen hebben. Ontdek hoe onze medewerkers letterlijk hun beste beentje voorzetten voor het goede doel.

Lees meer
verstrengde autokeuring
Katleen Liekens
10 september 2021 3 min

Rood keuringsbewijs door verstrengde controle: wat zijn de gevolgen voor uw autoverzekering?

De autokeuring wordt vanaf 1 oktober 2021 een stuk strenger. Voor bepaalde gebreken aan lichten en reflectoren zult u meteen een rood keuringsbewijs krijgen. U heeft er alle baat bij om uw wagen dan zo snel mogelijk te laten herstellen, want een rood keuringsbewijs heeft ook gevolgen voor de dekking van uw autoverzekering.

Lees meer
Rijhulpsystemen
Katleen Liekens
01 juli 2021 2 min

Hebben rijhulpsystemen impact op uw autoverzekering?

Rijhulpsystemen helpen het aantal auto-ongevallen en de ernst ervan te verminderen. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen houden daar rekening mee en kennen een korting toe voor de verzekering van wagens die ermee uitgerust zijn. U heeft er dus alle baat bij om de aanwezigheid van zulke rijhulpsystemen te melden.

Lees meer
VOKA Family Business Happening - employer branding
Ellen Burton
10 juni 2021 3 min

Van Dessel deelt employer branding-beleid tijdens VOKA-event: “Onze mensen zijn cruciaal voor het succes van onze organisatie”

Tijdens de Family Business Happening van werkgeversorganisatie VOKA deelden CEO’s, HR-verantwoordelijken en experten hun ervaringen, expertise en tips voor een succesvolle employer branding voor familiebedrijven. Onze HR-directeur Ronald Van de Velde lichtte toe hoe belangrijk employer branding voor ons bedrijf is en hoe we bij Van Dessel aan een sterk werkgeversimago bouwen.

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven