Overslaan en naar de inhoud gaan
Gewijzigde procedure voor de aanvraag van RIZIV-toelagen voor geconventioneerde (para)medische beroepers
Onze expert
15 juni 2021 1 min

Hulp nodig bij de nieuwe aanvraagprocedure voor uw RIZIV-toelage? Wij zijn er voor u!

Sinds dit jaar kunnen geconventioneerde zorgverleners met een (para)medisch beroep hun RIZIV-toelage digitaal aanvragen. Wij hebben ons gespecialiseerd in de nieuwe procedure en bieden dan ook graag hulp als u vragen of problemen heeft bij uw aanvraag.

Lees meer
Iedereen 1000
Onze expert
28 mei 2021 4 min

Van Dessel trapt 5.000 kilometer tegen kanker

Sinds 2015 gaat Van Dessel elk jaar de sportieve uitdaging aan om in het Hemelvaartweekend 1.000 km voor Kom op tegen Kanker te fietsen. Die organisatie deed dit jaar een serieuze inspanning om de deelnemers ondanks corona toch de gekende warme sfeer te doen beleven met Iedereen 1000.

Lees meer
Voka Family Business Happening
Ellen Burton
11 mei 2021 1 min

Van Dessel gastheer voor de Family Business Happening van VOKA

Op dinsdag 1 juni 2021 organiseert VOKA een Family Business Happening. Met dat evenement wilt VOKA familiebedrijven inspireren om hun business een extra boost te geven. Van Dessel is gastheer voor dit evenement en zal zelf ook deelnemen.

Lees meer
Wet Peeters
Philippe De Brabanter
26 juni 2018 10 min

De Wet Peeters in FAQ’s: al uw vragen beantwoord

Op 1 juli 2018 treedt de Wet Peeters in werking. Kort samengevat verplicht deze wet alle aannemers, architecten en andere dienstverleners in de bouwsector om een tienjarige aansprakelijkheidsverzekering (of decenale verzekering) af te sluiten voor onroerende werken waarvoor een definitieve stedenbouwkundige vergunning werd afgeleverd na 1 juli 2018. In een eerder bericht gaven we al meer toelichting bij de Wet Peeters, maar uit gesprekken met het werkveld konden we opmaken dat veel betrokken actoren nog met tal van vragen zitten. Daarom maken wij een overzicht van de meest gestelde vragen én laten we onze expert bouwverzekeringen meteen een helder antwoord geven.

Lees meer
privéongevallenverzekering
Steven Aerts
22 februari 2021 2 min

De privéongevallenverzekering: financieel vangnet voor ongevallen in uw vrije tijd

Door de coronacrisis zitten we tegenwoordig veel meer thuis dan we tot voor kort gewoon waren. Bovendien vullen we onze vrije tijd nu anders in met buitenactiviteiten zoals lopen, wandelen of fietsen. Een ongeluk in huis of bij het sporten is daardoor al veel sneller gebeurd dan voordien. Daar wilt u uiteraard voor verzekerd zijn. Met een privéongevallenverzekering bent u beschermd tegen ongevallen die zich voordoen in uw privéleven.

Lees meer
invloed van covid-19 op uw pensioenopbouw als zelfstandige
Paul Vinck
16 februari 2021 2 min

Heeft covid-19 een impact gehad op uw aanvullende pensioenopbouw als zelfstandige?

De coronacrisis en de bijhorende maatregelen hebben in 2020 ongetwijfeld uw privé- en beroepsleven enorm beïnvloed. Ook uw verloning en socialezekerheidsbijdragen als zelfstandige zagen er wellicht anders uit. Zulke wijzigingen hebben een impact op uw pensioenopbouw en de fiscale aftrekbaarheid van de premies die u daarvoor betaalt. Wij helpen u graag de ingewikkelde knoop van gevolgen op uw fiscale contracten te ontwarren.  

Lees meer
databank tegen verzekeringsfraude
Onze expert
02 februari 2021 2 min

Assuralia legt verzekeringsfraude aan banden met nieuwe databank

Georganiseerde fraude bij autoverzekeringen is een ware plaag voor de verzekeringssector. Cijfers van de Europese koepelorganisatie voor verzekeraars tonen aan dat maar liefst 5 tot 10 procent van de aangiftes frauduleus is. Omdat deze wanpraktijken de verzekeraars én hun verzekerden handenvol geld kosten, probeert Assuralia er in samenwerking met antifraudeorganisatie Alfa Belgium een einde aan te stellen.

Lees meer
Space B van Brokerslink
Onze expert
01 februari 2021 2 min

Brokerslink maakt internationaal verzekeren makkelijk met Space B

Om het beheren van internationale verzekeringsprogramma’s makkelijker te maken heeft Brokerslink een online platform ontwikkeld: Space B. Daarop worden alle relevante data in één portfolio verzameld zodat verzekeringsmakelaars eenvoudig de internationale programma’s van hun klanten kunnen opvolgen. We zijn trots dat onze experten in internationaal verzekeren mee aan de wieg stonden van deze innovatieve beheerstool!

Lees meer
mobiel testlab voor controle van verpakte ladingen
Koen Van Tricht
07 december 2020 3 min

Mobiel testlab helpt transportbedrijven verzekeringsproblemen door niet-correct verpakte ladingen te vermijden

Als transportbedrijf is het van groot belang om te controleren dat de ladingen die u toevertrouwd zijn correct verpakt werden. Wanneer die niet voldoen aan de Europese norm EUMOS 40509, kan dat immers gevolgen hebben voor uw verzekering bij een schadegeval. Om na te gaan of uw verpakkingen aan die norm beantwoorden, komt CS-TS, het eerste mobiele testlab in de Benelux, die controles nu op uw site doorvoeren. Zo bespaart u tijd en kosten en kan u uw ladingen met een gerust hart de baan op sturen.

Lees meer
thuiswerk triggert cybercriminelen
Onze expert
01 december 2020 4 min

Thuiswerken triggert cybercriminelen – hoe beschermt u uw medewerkers?

Sinds de komst van het coronavirus zijn we massaal aan het thuiswerken geslagen. Dat heeft voordelen, maar brengt ook grote uitdagingen op het gebied van security met zich mee. De overbelasting van toepassingen die het werken op afstand ondersteunen is daar een van. Bovendien zijn de meesten het niet gewoon om langdurig thuis te werken. Daar maken cybercriminelen maar al te graag gebruik van. Hieronder volgt een toelichting van de voornaamste problemen.

Lees meer
verzekeringsproblemen door een vervallen rijbewijs vermijden
Davy Alentijns
29 november 2020 3 min

Rijden zonder geldig rijbewijs? Controleer tijdig de vervaldatum om verzekeringsproblemen te vermijden.

Het is belangrijk tijdig te controleren wanneer uw rijbewijs vervalt. De nieuwe Europese rijbewijzen, die eruitzien als een bankkaart, moet u namelijk om de tien jaar vernieuwen. Rijden zonder geldig rijbewijs kan immers gevolgen hebben voor uw verzekering in geval van schade.  

Lees meer
verlenging van de terugbetalingsperiode voor medische kosten
Paul Vinck
26 november 2020 2 min

Verlenging terugbetalingsperiode van medische kosten door uitstel niet-dringende ingrepen

Sinds begin november moeten ziekenhuizen alle niet-dringende medische ingrepen uitstellen. Daardoor kunnen reeds gemaakte hospitalisatiekosten buiten de prehospitalisatieperiode vallen. Om hun verzekerden niet in de kou te laten staan, passen de meeste maatschappijen de terugbetalingsperiode van de medische kosten vóór de opname aan.  

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven