Overslaan en naar de inhoud gaan
gebundelde verkoop hypotheek
Sofie Verlinden
25 juni 2024 1 min

Nieuwe wetgeving rond gebundelde verkoop bij hypothecaire kredieten

Het is een gangbare verkooptechniek bij banken: u vraagt een hypothecair krediet en krijgt korting op uw rentevoet als u bij dezelfde bank ook uw brandverzekering, of een ander verzekeringsproduct, afsluit.  Beslist u nadien dit gekoppeld product elders onder te brengen, wordt deze toegekende korting op de rentevoet geschrapt. 

Lees meer
droneverzekering
Tim Verlinden
25 juni 2024 1 min

Verzekering van de droneleasing: ALD Automotive en Van Dessel slaan de vleugels uit

ALD Automotive en Van Dessel bundelen samen de krachten om droneleasing en de verzekering ervan aan te bieden. Drones worden vandaag al ingezet voor diverse opdrachten in verschillende sectoren, zoals het vastleggen van sportevenementen of het analyseren van verkeersongevallen. In de toekomst zullen ze steeds vaker worden ingezet voor taken die te moeilijk of gevaarlijk zijn voor mensen, zoals het controleren van kerncentrales en offshore windmolenparken. 

Lees meer
VD Manager
Paul Vinck
25 juni 2024 2 min

Verhoging van het minimumrendement voor aanvullende pensioenen: Ontdek hoe de verhoging uw pensioen beïnvloedt

Op 1 juni van elk jaar wordt het wettelijk minimumrendement voor aanvullende pensioenen in België bepaald. Dit rendement is van toepassing op de tweede pijler van het pensioenstelsel, waarbij werknemers en werkgevers bijdragen aan een aanvullend pensioen boven op het wettelijk pensioen. 

Lees meer
e-gor
Paul Vinck
25 juni 2024 2 min

Van Dessel moderniseert met e-GOR: Uw pensioendossier online optimaliseren

Bij Van Dessel zetten we volop in op modernisering om u een nog betere service te bieden. Daarom hebben we uw dossier volledig online beschikbaar gemaakt via ons beveiligde platform, e-GOR. 

Lees meer
Digitaal ondertekenen
Chris Govaerts
25 juni 2024 3 min

De toekomst van documentenbeheer: Waarom digitaal ondertekenen?

In een wereld waarin technologie steeds meer geïntegreerd raakt in ons dagelijks leven, biedt digitaal ondertekenen een veilige en efficiënte manier om documenten te beheren. Ook als makelaar willen we deze stap zetten en documenten digitaal aanbieden ter ondertekening. 

Lees meer
Familiale verzekering
Onze vrouwelijke expert
25 juni 2024 2 min

Bescherm uw gezin: Waarom een familiale verzekering afsluiten?

Een familiale verzekering is een slimme keuze om uzelf en uw gezin te beschermen tegen financiële gevolgen bij ongelukken. Deze verzekering dekt aansprakelijkheid voor schade die u, iemand uit uw gezin of uw huisdier toebrengt aan derden. Dit kan zowel lichamelijke als materiële schade zijn. Kortom, een familiale verzekering biedt gemoedsrust en voorkomt financiële verrassingen na een ongeval. 

Lees meer
WAM wetgeving
Sofie Verlinden
25 juni 2024 3 min

Wetswijziging: Aanpassing aan de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor voertuigen

Door invoering van de wet tot wijziging van de wet betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering van 17 maart 2024, geldt de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor voertuigen voortaan ook voor andere categorieën van voertuigen.

Lees meer
Elektrische fiets verzekering
Sofie Verlinden
25 juni 2024 3 min

Elektrische fiets van stal halen? Ga na of u voldoende verzekerd bent

Elektrische fietsen zijn populairder dan ooit tevoren. Ze bieden een milieuvriendelijk en efficiënt alternatief voor traditionele fietsen en auto’s. Maar net als bij elke andere vorm van vervoer, is het belangrijk om uw investering te beschermen. Daar komt de verzekering voor elektrische fietsen om de hoek kijken. 

Lees meer
juridisch
Tom Janssens
25 juni 2024 3 min

Fusies & Overnames (M&A) / Juridische & Fiscale Risico’s

M&A transacties zijn complexe processen waarbij risico’s tijdens het onderhandelingsproces verdeeld worden tussen kopers en verkopers aan de hand van garanties en vrijwaringen. Een dergelijke wijze van verdeling vereist overeenstemming over risico’s en zekerheidsstelling door verkopers voor de gegeven garanties en fiscale vrijwaring. De verzekeringsmarkt biedt uitkomst met verschillende oplossingen waarmee zowel geïdentificeerde risico’s als niet geïdentificeerde risico’s kunnen worden verzekerd in het kader van een overname maar ook juist daarbuiten.  

Lees meer
verzekering huispersoneel
Onze vrouwelijke expert
21 juni 2024 3 min

Verzekering Huispersoneel: Wat verandert er voor wie?

Als verzekeringsmakelaar informeren wij u graag over de verplichte arbeidsongevallenverzekering voor uw huispersoneel. Deze verzekering is van kracht sinds 1 oktober 2014 en heeft gevolgen voor zowel werkgevers als het personeel dat in uw huishouden werkt.  

Lees meer
cyberverzekering
Onze expert
19 juni 2024 3 min

NIS2 en Cybersecurity: Hoe zorgt u dat uw organisatie voldoet aan de nieuwe NIS2 cyber security regelgeving?

In de wereld van digitale bedreigingen is naleving van de NIS2-richtlijn essentieel. Wat gebeurt er als uw organisatie niet voldoet? Wie valt onder deze regelgeving? Ontdek de gevolgen en hoe Van Dessel u kan helpen. 

Lees meer
privéongevallenverzekering
Sofie Verlinden
15 mei 2024 2 min

De privéongevallenverzekering: financieel vangnet voor ongevallen in uw vrije tijd

Een privéongevallenverzekering biedt financiële bescherming wanneer u in uw privéleven een ongeval heeft, het zijn onverwachte gebeurtenissen die grote gevolgen kunnen hebben voor uw gezondheid en financiële situatie.

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven