Overslaan en naar de inhoud gaan
Vastgoedfinanciering via de tweede pensioenpijler
Paul Vinck
19 april 2022 3 min

Vastgoed financieren via uw aanvullend pensioen

Om de aankoop of verbouwing van vastgoed te financieren denkt u waarschijnlijk spontaan aan een klassieke hypothecaire lening of eigen spaargeld. Maar wist u dat u daarvoor ook uw aanvullend pensioenkapitaal kunt gebruiken, zelfs als u nog volop aan het sparen bent?

Lees meer
aanhangwagen
Katleen Liekens
24 maart 2022 3 min

Hoe uw aanhangwagen correct verzekeren?

Veel eigenaars van een aanhangwagen zijn niet goed op de hoogte van de regelgeving rond de verzekering ervan. Ze weten bijvoorbeeld niet altijd dat een aparte BA-verzekering nodig is voor bepaalde aanhangwagens en dat hun aanhangwagen niet zonder meer gedekt is als hij ontleend wordt. Om verzekeringsproblemen bij een schadegeval te vermijden, zetten we de regels op een rijtje.

Lees meer
elektrische step
Katleen Liekens
16 maart 2022 3 min

Steeds meer ongevallen met e-steps: welke verzekeringen zijn nodig?

De elektrische step wint snel aan populariteit. Het aantal ongevallen met dit vervoersmiddel stijgt jammer genoeg meer dan evenredig mee. Welke verzekeringen komen tussen bij een ongeval en wat kunt u als werkgever doen om uw personeel tijdens het woon-werkverkeer te beschermen?

Lees meer
fiscale bedragen
Wim Van Tichelen
10 maart 2022 2 min

De maximumbedragen voor uw fiscale levensverzekeringen in 2022

Spaart u voor een aanvullend pensioen via fiscale oplossingen als pensioensparen, langetermijnsparen, een VAPW of een VAPZ? Dan geniet u een belastingvoordeel op de gestorte premies. We geven een overzicht van de wettelijke maximumbedragen voor het inkomstenjaar 2022 – aanslagjaar 2023.

Lees meer
Recht om vergeten te worden
Paul Vinck
03 maart 2022 3 min

‘Recht om vergeten te worden’ geldt voortaan ook voor verzekering gewaarborgd inkomen

Het ‘recht om vergeten te worden’ is sinds 1 februari 2022 uitgebreid naar de verzekering gewaarborgd inkomen. Dat betekent dat ex-kankerpatiënten die minstens tien jaar genezen zijn zich voortaan probleemloos en zonder extra kosten kunnen verzekeren tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid.

Lees meer
Philip De Herdt
Ellen Burton
14 januari 2022 5 min

Collega Philip De Herdt levert unieke prestatie tijdens trail in de Alpen

Onze collega Philip De Herdt is een fervent loper. Vorige zomer beleefde hij het (voorlopige) hoogtepunt van zijn loopcarrière: hij mocht deelnemen aan de OCC, een onderdeel van de UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc). Tijdens deze race van 56 kilometer doorheen de Alpen krijgen de deelnemers maar liefst 3.500 hoogtemeters te verwerken. Philip schreef een verslag over zijn belevenissen in de aanloop naar en tijdens deze ongelooflijke prestatie.

Lees meer
Log!ville
Ellen Burton
13 oktober 2021 1 min

Partnership met Log!Ville versterkt Van Dessels positie als toonaangevend verzekeringspartner voor de logistieke sector

Op 4 oktober vond de officiële opening van Log!Ville plaats. Van Dessel heeft als Foundation Partner mee zijn schouders gezet onder de realisatie van dit unieke innovatiecentrum voor de logistiek. Een evidente keuze, aldus COO Chris Govaerts: “Als specialist in transport- en logistieke verzekeringen willen we de evoluties in de sector op de voet volgen. Alleen zo kunnen we de beste verzekeringsoplossingen bieden voor de nieuwe risico’s die voortdurend ontstaan.”

Lees meer
Burenhinder door bouwwerken
Philippe De Brabanter
17 september 2021 5 min

Wat betekent de vernieuwde wetgeving rond burenhinder voor uw bouwverzekeringen?

Op 1 september 2021 werd het nieuwe goederenrecht van kracht. Deze wetgeving zorgt voor een grondige hervorming van artikel 544 BW, dat als basis diende voor de regeling van burenhinderkwesties. Wat verandert er precies en waarop moet u zeker letten als promotor, bouwheer of aannemer?

Lees meer
Move4Wishes
Onze expert
13 september 2021 2 min

Van Dessel beweegt voor het goede doel

Bij Van Dessel beweegt altijd wat. Niet in het minst bij onze sportieve collega’s, die dit najaar weer heel wat actieve plannen hebben. Ontdek hoe onze medewerkers letterlijk hun beste beentje voorzetten voor het goede doel.

Lees meer
verstrengde autokeuring
Katleen Liekens
10 september 2021 3 min

Rood keuringsbewijs door verstrengde controle: wat zijn de gevolgen voor uw autoverzekering?

De autokeuring wordt vanaf 1 oktober 2021 een stuk strenger. Voor bepaalde gebreken aan lichten en reflectoren zult u meteen een rood keuringsbewijs krijgen. U heeft er alle baat bij om uw wagen dan zo snel mogelijk te laten herstellen, want een rood keuringsbewijs heeft ook gevolgen voor de dekking van uw autoverzekering.

Lees meer
goed verzekerd op weg naar school
Katleen Liekens
06 september 2021 3 min

Goed verzekerd op weg naar school

Meer dan een miljoen kinderen trekken elke dag naar school. Dat brengt de nodige verkeersdrukte met zich mee en die leidt helaas al eens tot een ongeval. Buiten tips voor een veilige tocht naar school geven we advies om u en uw kinderen goed te verzekeren als zwakke weggebruiker.

Lees meer
Structureel telewerk bij Van Dessel
Onze vrouwelijke expert
01 september 2021 4 min

Back to school, back to the (home) office

Van Dessel biedt zijn medewerkers sinds 1 september de mogelijkheid om structureel te telewerken. HR-directeur Ronald Van de Velde licht toe hoe de coronacrisis daarbij een handje heeft geholpen en hoe we ons telewerkbeleid afstemmen op een optimale bereikbaarheid voor onze klanten.

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven