Overslaan en naar de inhoud gaan
asbest
Tom Janssens
29 maart 2024 2 min

Wettelijk verplichte keuringen, wie ziet het bos nog door de bomen?

De Belgische wetgeving inzake veiligheid en verplichte keuringen van installaties is een doolhof geworden. Diverse niveaus en instanties hebben hun eigen regels en geplogenheden, waardoor het voor bestuurders/zaakvoerders van een bedrijf onmogelijk is geworden om alles netjes in kaart te brengen en op te volgen.  

Lees meer
juridisch
Tom Janssens
28 maart 2024 3 min

Fusies & Overnames (M&A) / Juridische & Fiscale Risico’s

M&A transacties zijn complexe processen waarbij risico’s tijdens het onderhandelingsproces verdeeld worden tussen kopers en verkopers aan de hand van garanties en vrijwaringen. Een dergelijke wijze van verdeling vereist overeenstemming over risico’s en zekerheidsstelling door verkopers voor de gegeven garanties en fiscale vrijwaring. De verzekeringsmarkt biedt uitkomst met verschillende oplossingen waarmee zowel geïdentificeerde risico’s als niet geïdentificeerde risico’s kunnen worden verzekerd in het kader van een overname maar ook juist daarbuiten.  

Lees meer
asbest
Wim Geenen
27 maart 2024 2 min

Uw belangrijkste vragen over de verzekering asbestinventarisatie beantwoord

De aansprakelijkheidsverzekering voor asbestdeskundigen doet veel vragen rijzen. Vandaag zijn er op de markt reeds verschillende aanbieders, verschillende voorwaarden, … wie ziet het bos nog door de bomen? Wij trachten u een antwoord te bieden op uw belangrijkste vragen zodat u een weloverwogen keuze kan maken. Blijft u met vragen zitten, contacteer ons op asbest@vandessel.be

Lees meer
dietist
Paul Vinck
22 maart 2024 2 min

Waarom het inschakelen van een diëtist en de bijbehorende verzekering een slimme zet is voor je gezondheid

Gezonde voeding is essentieel voor een goede gezondheid en welzijn. Het kan echter lastig zijn om te weten wat nu precies het beste is voor uw lichaam. Daarom kan het raadplegen van een diëtist een waardevolle stap zijn om uw voedingsgewoonten te verbeteren en uw doelen te bereiken.  

Kortom, het raadplegen van een diëtist kan een waardevolle investering zijn in uw gezondheid en welzijn, zeker als u preventief te werk gaat. Met de juiste verzekering kunt u zorgeloos aan uw traject beginnen. 

Lees meer
Collectieve hospitalisatieverzekering
Paul Vinck
19 maart 2024 2 min

Collectieve hospitalisatieverzekeringen voor werknemers in de bouw en transportsector: wat u moet weten.

In sommige sectoren, zoals de bouw en transport, voorziet de sector zelf een hospitalisatieverzekering voor zijn arbeiders, in plaats van de individuele werkgever. Veel werkgevers en vooral hun werknemers zijn hier vaak niet van op de hoogte. Het is ook niet altijd mogelijk voor de gezinsleden van de werknemers om zich aan te sluiten bij dit collectieve contract.  

Lees meer
VD Manager
Onze expert
19 maart 2024 2 min

Bij Van Dessel gaan we voluit voor het ontzorgen van onze klanten, op alle gebieden.

Als particuliere klant wordt u bij ons verder geholpen in ons Retailsegment, waar de privéverzekeringen als brand, familiale en auto in de beste handen zijn. Als ondernemingsklant kan u met al uw ondernemingsrisico’s terecht binnen ons segment Ondernemingen, uw persoonlijk vermogen wordt dan weer zorgvuldig beschermd in onze afdeling Leven.  

Lees meer
Dommage corporel
Bert Van Dessel
19 maart 2024 3 min

Wat als ik slachtoffer word van een verkeersongeval met letselschade?

Een verkeersongeval met blikschade is vaak al een heuse tegenvaller om mee geconfronteerd te worden. Maar helaas lopen ook geregeld de bestuurders, inzittenden of andere betrokken partijen kwetsuren op bij het ongeval. 

Om een vergoeding te bekomen moet er uiteraard in eerste instantie een verzekering zijn die hiervoor kan instaan. Gelukkig is de BA-verzekering Auto in België een verplichte verzekering, waardoor in principe alle voertuigen ook effectief verzekerd zijn. 

Lees meer
Ski
Onze expert
19 maart 2024 2 min

Veilig de sneeuw in met een goede voorbereiding, een stevige helm en... een reisverzekering!

Bent u van plan om de komende weken naar de sneeuwgebieden te gaan voor een wintersportvakantie? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten die u beschermt zowel op als naast de piste. 

Lees meer
Ambassadeur Veerle
Veerle De Roo
29 februari 2024 3 min

Hoe Veerle elke dag bijleert van haar Van Dessel-collega’s – én omgekeerd

“Met je collega’s op dezelfde golflengte zitten, dat doet wonderen”

Zo veel risico’s in het leven, zo veel verzekeringsproducten. In zo’n veelzijdige sector kan je moeilijk elk domein beheersen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Want als je kan vertrouwen op de expertise van je collega’s én je elkaar mooi aanvult, heb je alle kennis in huis die je nodig hebt. En daar wordt iedereen beter van.

“Soms twijfel je hoe je iets moet aanpakken”, zegt Veerle, Schadebeheerder bij Van Dessel. “Dan kan je altijd terecht bij je collega’s. Je verruimt je kennis non-stop dankzij de brede waaier aan profielen hier in huis. Je leert continu bij. En gelukkig maar. Want als je stopt met leren, stopt het leven.”

Lees meer
Ambassadeur Wim
Wim Peirtsegaele
26 februari 2024 3 min

Hoe Wim nieuwe collega’s begeleidt bij hun start bij Van Dessel

Het gaat niet alleen om kennis bijbrengen. Mensen moeten zich hier ook thuis voelen. 

Al 20 jaar lang werkt Wim bij Van Dessel als klantenbeheerder voor ondernemingen. Maar de meeste collega’s kennen hem als de coach die verzekert dat nieuwe medewerkers snel hun plaats vinden binnen het team. Hij zorgt ervoor dat nieuwe mensen binnen de afdelingen Ondernemingen en Transport de juiste informatie krijgen, maakt ze wegwijs in de organisatie én zet voluit in op de persoonlijke, culture match op de werkvloer.  

“Enerzijds heb ik een heel praktische taak: ervoor zorgen dat mensen op de hoogte zijn van wat er van hen verwacht wordt. En verzekeren dat ze hun weg vinden binnen hun specifieke functie. Anderzijds zit er een nóg belangrijkere component aan: ervoor zorgen dat nieuwe collega’s zich goed voelen in hun nieuwe team. Want hoe beter je jezelf voelt in je job, hoe liever je jouw job zal doen.” 

Lees meer
Ambassadeur Lies
Lies Sas
15 februari 2024 3 min

Hoe Lies mee zorgt voor een gezond, veilig en gelukkig team

Als onthaalmedewerker hou ik voortdurend de vinger aan de pols 

Onthaalmedewerkers zijn het stralend zonnetje van elk bedrijf. Ze verwelkomen iedereen op een hartelijke manier, staan altijd klaar voor een babbeltje en kennen meestal elke collega’ bij naam. Bij Van Dessel is Lies een bekend gezicht bij de inkombalie. Maar ze is véél meer dan het goedlachse aanspreekpunt voor elke vraag. Als preventieadviseur zet ze zich ook nog eens continu in voor de gezondheid, het welzijn én de veiligheid van haar collega’s. 

“Van Dessel is altijd al een voorloper geweest op het vlak van welzijn op het werk. Dat thema wordt hier écht serieus genomen. Het is alvast één van de redenen waarom ik trots ben om hier te werken.” 

Lees meer
Nancy Ambassadeur
Nancy Straetmans
07 februari 2024 3 min

Hoe Nancy haar eigen pad durft te volgen bij Van Dessel

Wie doet wat hij graag doet, hoeft nooit meer te werken 

Carrière maken: bijna iedereen droomt ervan. Maar wat als je carrière niet alleen in stijgende lijn hoeft te gaan? Wat als je terechtkomt bij een werkgever die kansen geeft op het ritme van je veranderende leven? Nancy Straetmans maakte het mee.  

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven