Overslaan en naar de inhoud gaan
kotk
Paul Vinck
19 december 2023 1 min

Initiatieven ter ondersteuning van Kom op tegen Kanker

Van Dessel Insurance Brokers telt meer dan 200 medewerkers. Dat komt overeen met het gemiddeld aantal Belgen dat per dag te horen krijgt dat er kanker werd ontdekt bij hen. Ook onze medewerkers worden te vaak van kortbij met deze ziekte geconfronteerd. We zetten ons dan ook al jaren met veel overtuiging in voor de strijd tegen kanker.  

Lees meer
nieuwjaarsreceptie
Bert Van Dessel
14 december 2023 3 min

Veilig van en naar de nieuwjaarsreceptie op kantoor

De tijd van de nieuwjaarsfeesten op kantoor komt er stilaan weer aan. Heel wat werkgevers organiseren voor hun medewerkers een welverdiende nieuwjaarsreceptie. In vele gevallen zal dit doorgaan binnen de eigen bedrijfsgebouwen, maar de werkgever kan ook een andere locatie uitkiezen voor het nieuwjaarsfeest. En uiteraard moeten we ons dan de vraag stellen of dit gevolgen heeft voor de verzekering arbeids(weg)ongevallen. 

Lees meer
fraudeverzekering
Tom Janssens
14 december 2023 3 min

Fraudeverzekering vs Cyberverzekering: Verschillend?

Een Cyber-verzekering is al enkele jaren ingeburgerd binnen de meeste bedrijven.  Meer en meer bedrijven hebben hun niveau inzake Cyber-security al opgekrikt, maar er blijft altijd een rest-risico dat via een verzekering best kan afgedekt worden.  

Lees meer
Langetermijnsparen
Paul Vinck
14 december 2023 3 min

De 80%-regel van het aanvullend pensioen: Wat zelfstandigen moeten weten

Als zelfstandige is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende regels en mogelijkheden met betrekking tot uw aanvullend pensioen. Eén van deze regels is de 80%-regel, die bepaalt hoeveel u kunt opbouwen voor uw pensioen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat de 80%-regel inhoudt en waarom het relevant is voor zelfstandigen. 

Lees meer
Uw gebouwen optimaal verzekeren
Tim Verlinden
06 oktober 2023 5 min

Optimaal uw gebouw(en) verzekeren

Bij het bezit of het beheer van een gebouw in mede-eigendom komen heel wat risico’s kijken. Zo kunnen zowel mede-eigenaars als syndici bij het bezit en beheer van gebouwen in mede-eigendom geconfronteerd worden met de gevolgen van schade. 

Automatisch wordt er gedacht aan de brandverzekering van het gebouw. Maar er zijn ook risico’s gebonden aan het beroep van syndicus of de aansprakelijkheid van de Vereniging van mede-eigenaars (VME) kan betrokken zijn. Laten we dit even van naderbij bekijken.

Lees meer
Goed verzekerd naar een asbestveilig Vlaanderen
Tim Verlinden
06 oktober 2023 3 min

Goed verzekerd naar een asbestveilig Vlaanderen

In 2018 keurde de Vlaamse regering het actieplan asbestafbouw goed. Dit actieplan moet ervoor zorgen dat Vlaanderen tegen 2040 asbestveilig is en bestaat uit 2 pijlers: asbestinventarisatie en asbestverwijdering. In het kader van dit actieplan is het sinds 23 november 2022 verplicht een asbestattest voor te leggen bij de verkoop van woningen en gebouwen opgetrokken vóór 2001.  

Lees meer
Ladingdiefstal
Koen Van Tricht
12 juni 2023 3 min

Ladingdiefstal: hoe uw goederen effectief beschermen?

Het aantal gevallen van ladingdiefstal neemt aanzienlijk toe. Onderzoekers hebben de voorbije maanden een duidelijke stijging van ladingdiefstallen ten opzichte van het voorgaande jaar geconstateerd. 

Lees meer
tak 6
Wim Van Tichelen
07 juni 2023 4 min

Tak 6: een gunstig alternatief?

Vaak wordt door vennootschappen cash die men niet dringend nodig heeft geparkeerd op een rekening. Deze gelden brengen meestal te weinig intrest op, dat is niets nieuws. Het geld aan het werk zetten is de boodschap, al is het niet altijd duidelijk hoe dit kan bewerkstelligd worden. 

Lees meer
Motorrijder, motor
Thomas Thys
05 mei 2023 4 min

Uw motor van stal halen? Bescherm uzelf en uw voertuig

Nu de lente zijn intrede heeft gedaan is het voor veel motorrijders het moment om hun geliefkoosde motor van stal te halen. Hier hoort een grondige controle van hun materiaal bij zodat ze klaar zijn om het ganse land te doorkruisen. Ondanks de goede voorbereiding van het materiaal en de ervaring van de bestuurder, raken er gemiddeld 8 motorrijders dagelijks betrokken bij een ongeval.

Lees meer
Internationaal, Verzekeringen
05 mei 2023 4 min

Bescherm uw bedrijf over de landsgrenzen heen

Van zodra een bedrijf een buitenlands filiaal heeft, dient de bedrijfsleider zich bewust te zijn van de bijkomende risico’s. Een filiaal lokaal verzekeren is onvoldoende, het is belangrijk om deze verzekeringen naadloos aan te sluiten op het bestaande verzekeringsdossier van de hoofdzetel.

Lees meer
Paard, Paardensport
Jim Bries
05 mei 2023 4 min

Paardensport: Ga na waar u best rekening mee houdt

In februari namen we deel aan de Flanders Horse expo te Gent. Gedurende dit 3-daagse event stonden onze collega-experten klaar om alle verzekeringsvragen te beantwoorden. Dat er nood was aan meer informatie werd hen al gauw duidelijk gezien de hoeveelheid aan vragen die binnenkwamen. Dit is niet verwonderlijk aangezien Vlaanderen in 2021 bijna 200.000 paardachtigen telde verspreid over paardenfokkerij, beroepsmachtig- of recreatieve paardensport. Het aantal maneges en paardenfokkerijen wordt geschat op 5.000.

Lees meer
De voormalige zaakvoerders van Swaegers en Affirmo
Ellen Burton
16 december 2022 7 min

“De fusionering was een intense periode, maar we zijn nu gewapend om als plaatselijk kantoor een persoonlijke en kwalitatieve service te kunnen blijven bieden.”

Op 1 januari 2023 wordt de juridische fusie van Swaegers en Affirmo met Van Dessel afgerond. Beide kantoren zullen dan volledig geïntegreerd zijn in de groep Van Dessel en onder die naam voortgaan. Het is alweer een belangrijke mijlpaal in het integratieproces dat al enkele jaren loopt. Koen Van Hees, Koen Druyts, Magali Delens en Robert Verheyden, de voormalige zaakvoerders van Swaegers en Affirmo, blikken terug én vooruit. “De fusie is een intensief proces geweest, maar zowel onze klanten als onze medewerkers halen er veel voordeel uit. We hebben nu de kracht om als kleiner plaatselijk kantoor de service van een grote makelaar te bieden. Op die persoonlijke en lokale dienstverlening blijven we in de toekomst inzetten.”

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven