Overslaan en naar de inhoud gaan
gebundelde verkoop hypotheek
Sofie Verlinden
25 juni 2024 1 min

Nieuwe wetgeving rond gebundelde verkoop bij hypothecaire kredieten

Het is een gangbare verkooptechniek bij banken: u vraagt een hypothecair krediet en krijgt korting op uw rentevoet als u bij dezelfde bank ook uw brandverzekering, of een ander verzekeringsproduct, afsluit.  Beslist u nadien dit gekoppeld product elders onder te brengen, wordt deze toegekende korting op de rentevoet geschrapt. 

Lees meer
Digitaal ondertekenen
Chris Govaerts
25 juni 2024 3 min

De toekomst van documentenbeheer: Waarom digitaal ondertekenen?

In een wereld waarin technologie steeds meer geïntegreerd raakt in ons dagelijks leven, biedt digitaal ondertekenen een veilige en efficiënte manier om documenten te beheren. Ook als makelaar willen we deze stap zetten en documenten digitaal aanbieden ter ondertekening. 

Lees meer
Familiale verzekering
Onze vrouwelijke expert
25 juni 2024 2 min

Bescherm uw gezin: Waarom een familiale verzekering afsluiten?

Een familiale verzekering is een slimme keuze om uzelf en uw gezin te beschermen tegen financiële gevolgen bij ongelukken. Deze verzekering dekt aansprakelijkheid voor schade die u, iemand uit uw gezin of uw huisdier toebrengt aan derden. Dit kan zowel lichamelijke als materiële schade zijn. Kortom, een familiale verzekering biedt gemoedsrust en voorkomt financiële verrassingen na een ongeval. 

Lees meer
WAM wetgeving
Sofie Verlinden
25 juni 2024 3 min

Wetswijziging: Aanpassing aan de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor voertuigen

Door invoering van de wet tot wijziging van de wet betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering van 17 maart 2024, geldt de verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor voertuigen voortaan ook voor andere categorieën van voertuigen.

Lees meer
Elektrische fiets verzekering
Sofie Verlinden
25 juni 2024 3 min

Elektrische fiets van stal halen? Ga na of u voldoende verzekerd bent

Elektrische fietsen zijn populairder dan ooit tevoren. Ze bieden een milieuvriendelijk en efficiënt alternatief voor traditionele fietsen en auto’s. Maar net als bij elke andere vorm van vervoer, is het belangrijk om uw investering te beschermen. Daar komt de verzekering voor elektrische fietsen om de hoek kijken. 

Lees meer
verzekering huispersoneel
Onze vrouwelijke expert
21 juni 2024 3 min

Verzekering Huispersoneel: Wat verandert er voor wie?

Als verzekeringsmakelaar informeren wij u graag over de verplichte arbeidsongevallenverzekering voor uw huispersoneel. Deze verzekering is van kracht sinds 1 oktober 2014 en heeft gevolgen voor zowel werkgevers als het personeel dat in uw huishouden werkt.  

Lees meer
privéongevallenverzekering
Sofie Verlinden
15 mei 2024 2 min

De privéongevallenverzekering: financieel vangnet voor ongevallen in uw vrije tijd

Een privéongevallenverzekering biedt financiële bescherming wanneer u in uw privéleven een ongeval heeft, het zijn onverwachte gebeurtenissen die grote gevolgen kunnen hebben voor uw gezondheid en financiële situatie.

Lees meer
dietist
Paul Vinck
22 maart 2024 2 min

Waarom het inschakelen van een diëtist en de bijbehorende verzekering een slimme zet is voor je gezondheid

Gezonde voeding is essentieel voor een goede gezondheid en welzijn. Het kan echter lastig zijn om te weten wat nu precies het beste is voor uw lichaam. Daarom kan het raadplegen van een diëtist een waardevolle stap zijn om uw voedingsgewoonten te verbeteren en uw doelen te bereiken.  

Kortom, het raadplegen van een diëtist kan een waardevolle investering zijn in uw gezondheid en welzijn, zeker als u preventief te werk gaat. Met de juiste verzekering kunt u zorgeloos aan uw traject beginnen. 

Lees meer
Dommage corporel
Bert Van Dessel
19 maart 2024 3 min

Wat als ik slachtoffer word van een verkeersongeval met letselschade?

Een verkeersongeval met blikschade is vaak al een heuse tegenvaller om mee geconfronteerd te worden. Maar helaas lopen ook geregeld de bestuurders, inzittenden of andere betrokken partijen kwetsuren op bij het ongeval. 

Om een vergoeding te bekomen moet er uiteraard in eerste instantie een verzekering zijn die hiervoor kan instaan. Gelukkig is de BA-verzekering Auto in België een verplichte verzekering, waardoor in principe alle voertuigen ook effectief verzekerd zijn. 

Lees meer
Ski
Sofie Verlinden
19 maart 2024 2 min

Veilig de sneeuw in met een goede voorbereiding, een stevige helm en... een reisverzekering!

Bent u van plan om de komende weken naar de sneeuwgebieden te gaan voor een wintersportvakantie? Vergeet dan niet om een reisverzekering af te sluiten die u beschermt zowel op als naast de piste. 

Lees meer
Ambassadeur Veerle
Veerle De Roo
29 februari 2024 3 min

Hoe Veerle elke dag bijleert van haar Van Dessel-collega’s – én omgekeerd

“Met je collega’s op dezelfde golflengte zitten, dat doet wonderen”

Zo veel risico’s in het leven, zo veel verzekeringsproducten. In zo’n veelzijdige sector kan je moeilijk elk domein beheersen. Gelukkig hoeft dat ook niet. Want als je kan vertrouwen op de expertise van je collega’s én je elkaar mooi aanvult, heb je alle kennis in huis die je nodig hebt. En daar wordt iedereen beter van.

“Soms twijfel je hoe je iets moet aanpakken”, zegt Veerle, Schadebeheerder bij Van Dessel. “Dan kan je altijd terecht bij je collega’s. Je verruimt je kennis non-stop dankzij de brede waaier aan profielen hier in huis. Je leert continu bij. En gelukkig maar. Want als je stopt met leren, stopt het leven.”

Lees meer
Ambassadeur Wim
Wim Peirtsegaele
26 februari 2024 3 min

Hoe Wim nieuwe collega’s begeleidt bij hun start bij Van Dessel

Het gaat niet alleen om kennis bijbrengen. Mensen moeten zich hier ook thuis voelen. 

Al 20 jaar lang werkt Wim bij Van Dessel als klantenbeheerder voor ondernemingen. Maar de meeste collega’s kennen hem als de coach die verzekert dat nieuwe medewerkers snel hun plaats vinden binnen het team. Hij zorgt ervoor dat nieuwe mensen binnen de afdelingen Ondernemingen en Transport de juiste informatie krijgen, maakt ze wegwijs in de organisatie én zet voluit in op de persoonlijke, culture match op de werkvloer.  

“Enerzijds heb ik een heel praktische taak: ervoor zorgen dat mensen op de hoogte zijn van wat er van hen verwacht wordt. En verzekeren dat ze hun weg vinden binnen hun specifieke functie. Anderzijds zit er een nóg belangrijkere component aan: ervoor zorgen dat nieuwe collega’s zich goed voelen in hun nieuwe team. Want hoe beter je jezelf voelt in je job, hoe liever je jouw job zal doen.” 

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven