Overslaan en naar de inhoud gaan
Motorrijder, motor
Thomas Thys
05 mei 2023 4 min

Uw motor van stal halen? Bescherm uzelf en uw voertuig

Nu de lente zijn intrede heeft gedaan is het voor veel motorrijders het moment om hun geliefkoosde motor van stal te halen. Hier hoort een grondige controle van hun materiaal bij zodat ze klaar zijn om het ganse land te doorkruisen. Ondanks de goede voorbereiding van het materiaal en de ervaring van de bestuurder, raken er gemiddeld 8 motorrijders dagelijks betrokken bij een ongeval.

Lees meer
Paard, Paardensport
Jim Bries
05 mei 2023 3 min

Hoe uw (ongeboren) dier en alle bijhorende zaken correct verzekeren?

In februari namen we deel aan de Flanders Horse expo te Gent. Gedurende dit 3-daagse event stonden onze collega-experten klaar om alle verzekeringsvragen te beantwoorden. Dat er nood was aan meer informatie werd al gauw duidelijk, gezien de hoeveelheid aan vragen die binnenkwamen. Dit is niet verwonderlijk, aangezien Vlaanderen in 2021 bijna 200.000 paardachtigen telde verspreid over paardenfokkerijen, beroepsmatige- of recreatieve paardensport.

Lees meer
De voormalige zaakvoerders van Swaegers en Affirmo
Ellen Burton
16 december 2022 7 min

“De fusionering was een intense periode, maar we zijn nu gewapend om als plaatselijk kantoor een persoonlijke en kwalitatieve service te kunnen blijven bieden.”

Op 1 januari 2023 wordt de juridische fusie van Swaegers en Affirmo met Van Dessel afgerond. Beide kantoren zullen dan volledig geïntegreerd zijn in de groep Van Dessel en onder die naam voortgaan. Het is alweer een belangrijke mijlpaal in het integratieproces dat al enkele jaren loopt. Koen Van Hees, Koen Druyts, Magali Delens en Robert Verheyden, de voormalige zaakvoerders van Swaegers en Affirmo, blikken terug én vooruit. “De fusie is een intensief proces geweest, maar zowel onze klanten als onze medewerkers halen er veel voordeel uit. We hebben nu de kracht om als kleiner plaatselijk kantoor de service van een grote makelaar te bieden. Op die persoonlijke en lokale dienstverlening blijven we in de toekomst inzetten.”

Lees meer
Verzekering van BOB
Thomas Thys
09 december 2022 2 min

BOB brengt iedereen veilig thuis… maar is BOB zelf wel goed beschermd?

Slogans als “Glaasje op, laat je rijden”, ”Mijn BOB is top” of “BOB beschermt levens” klinken ons allen bekend in de oren. BOB brengt al meer dan 25 jaar zichzelf en de andere passagiers veilig naar huis. Maar hoe zit het eigenlijk met de bescherming van BOB zelf? En wat als BOB een ongeval veroorzaakt? Wij zetten de aandachtspunten op het vlak van verzekering voor u op een rijtje.

Lees meer
impact van de installatie van zonnepanelen op uw brandverzekering
Thomas Thys
02 december 2022 2 min

Moet u de installatie van zonnepanelen melden aan uw verzekeraar?

Door de stijgende energiekosten werden er de voorbije maanden massaal veel zonnepanelen geïnstalleerd. Omdat zonnepanelen de waarde van uw woning verhogen, meldt u de plaatsing best aan uw makelaar of verzekeraar. Die kan dan nagaan of de verzekerde waarde van uw woning aangepast moet worden. In sommige gevallen moet u een bijpremie betalen om uw zonnepanelen mee te verzekeren in uw brandpolis.

Lees meer
sparen via een levensverzekering
Wim Van Tichelen
26 oktober 2022 5 min

Nu al sparen voor een financieel gezonde oude dag? Vergeet de levensverzekering niet!

Ieder van ons hoopt na zijn pensionering nog vele mooie jaren te kunnen doorbrengen. Om volop van die “oude dag” te kunnen genieten is het belangrijk om niet alleen fysiek en mentaal gezond te zijn, maar ook financieel. Veel mensen staan daar (nog) niet bij stil of kennen niet alle mogelijkheden om een voldoende grote financiële buffer aan te leggen. Buiten de fiscale spaarformules in de zogenaamde tweede en derde pensioenpijler biedt immers ook de vierde pijler met o.a. de levensverzekeringen interessante opties om een pensioenkapitaal op te bouwen.

Lees meer
Juridische fusie van Swaegers en Affirmo met Van Dessel
Ellen Burton
14 oktober 2022 1 min

Definitieve fusionering van Affirmo en Swaegers met Van Dessel

Affirmo en Swaegers Verzekeringen maken al enkele jaren deel uit van de groep Van Dessel. Sinds het begin van de samenwerking zijn deze kantoren actief onder de naam ‘Affirmo - Van Dessel’ en ‘Swaegers - Van Dessel’. Op 1 januari 2023 wordt de juridische fusie van Affirmo en Swaegers met Van Dessel definitief afgerond. Beide kantoren zullen dan volledig geïntegreerd zijn in de groep Van Dessel.

Lees meer
brandverzekering bij aankoop van een woning
Tjorve Gepts
05 oktober 2022 2 min

Wanneer sluit u bij de aankoop van een woning best een brandverzekering af?

Bij de aankoop van een woning draagt u in principe vanaf de ondertekening van de compromis de risico’s die gepaard gaan met (het bezit van) de woning, zelfs als u er pas maanden later – na het verlijden van de akte – uw intrek in neemt. Op welk moment laat u dan best de brandverzekering voor de nieuwe woning ingaan?

Lees meer
dekking van medische kosten in het buitenland
Wim Peirtsegaele
08 juni 2022 2 min

Ziekte of ongeval in het buitenland: brengt uw hospitalisatieverzekering soelaas?

Trekt u deze zomer op vakantie naar het buitenland? Dan loont het de moeite om uw verzekeringen eens onder de loep te nemen en indien nodig een reisbijstandsverzekering af te sluiten. De kosten door een ziekte of ongeval op reis kunnen immers hoog oplopen en worden lang niet altijd gedekt door uw hospitalisatieverzekering.

Lees meer
impact van de installatie van een laadpunt op uw brandverzekering
Katleen Liekens
31 mei 2022 3 min

Heeft de installatie van een laadpaal bij u thuis invloed op uw brandverzekering?

Nu het elektrisch rijden sterk in de lift zit, willen steeds meer mensen thuis een laadpaal of -punt installeren. Overweegt u dit ook? Dan zijn er wel wat vragen waar u best even bij stilstaat. Aan welke regels moet mijn installatie voldoen? Mag iedereen een laadpunt aan zijn woning plaatsen? Moet ik een laadinstallatie melden aan mijn brandverzekeraar en zijn er gevolgen voor mijn verzekeringspremie? We geven u graag al zoveel mogelijk antwoorden.

Lees meer
verplichte registratie van inrichtingen voor paarden
Jim Bries
11 mei 2022 2 min

Nieuwe regels rond registratie van paarden hebben mogelijk ook impact op uw verzekering

Sinds begin dit jaar gelden er enkele nieuwe regels omtrent de registratie en het houden van paarden. Zo is het voortaan verplicht om inrichtingen waar paarden worden gehouden te registeren en moet er voor elke inrichting bijgehouden worden welke paarden aanwezig zijn. De nieuwe verplichtingen zorgen niet alleen voor extra administratief werk, ze kunnen ook impact hebben op uw verzekering.

Lees meer
brandstofdiefstal
Koen Van Tricht
03 mei 2022 2 min

Zijn brandstofdiefstallen uit voertuigen en mazouttanks verzekerd?

Met brandstofprijzen die helemaal de pan uit swingen vormen benzine- en mazouttanks steeds vaker het doelwit van dieven. Hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt en kunt u in geval van brandstofdiefstal rekenen op een schadevergoeding via uw verzekering?

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven