Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor professionals uit de bouwsector zijn verzekeringen vaak een complexe materie. Kleine lettertjes in verzekerings- en aannemingscontracten, de specifieke gevaren op een bouwwerf: het is niet eenvoudig om uw risico’s correct in te schatten. Bovendien leggen de wetten Peeters-Borsus en Peeters-Ducarme verzekeringsplicht op aan bepaalde groepen van bouwdienstverleners.

Met VD Construct Solutions krijgt u een totaalconcept op maat voor uw onderneming. Wij zorgen ervoor dat uw verzekeringspakket altijd up-to-date is in overeenstemming met de meest recente regelgeving en marktvoorwaarden. Dankzij onze infosessies en ons opleidings- en coachingsprogramma doorgrondt u zelf uw contacten en weet u perfect hoe u verzekeringsproblemen op een werf efficiënt kunt aanpakken.

VD Construct Solutions: veel meer dan een gewone bouwverzekering

Speciaal voor de bouwsector hebben wij VD Construct Solutions ontwikkeld. Met dit totaalconcept gaan we verder dan u gewoon bent:

  • U weet precies wat u nodig heeft: met een grondige audit gaan we na welke risico’s u loopt en leggen we u in mensentaal uit wat wel of niet verzekerbaar is.
  • U krijgt de beste dekkingen tegen de scherpste prijs: voor uw verzekerbare risico’s stellen we de verzekering voor die u het meeste voordeel biedt - ook wat het budget betreft.
  • Uw activiteiten staan centraal: we ontwikkelden zelf bouwclausules op basis van de risico’s van uw sector.
  • Uw verzekeringen zijn altijd up-to-date: we bekijken uw polissen jaarlijks en passen ze aan bij wetswijzigingen of veranderingen in uw bedrijf en activiteiten.
  • U leert alles over bouwverzekeringen. Duidelijkheid krijgen in uw verzekeringspakket? Met ons coachings- en opleidingsprogramma ontdekt u hoe uw bouwproject verzekeringstechnisch in elkaar zit, welke risico’s u loopt, hoe u zich op het vlak van verzekeringen tot de andere bouwpartners verhoudt en wat u moet doen in geval van schade. Daarnaast krijgt u praktische preventietips om het risico op schadegevallen te verminderen, wat u heel wat kosten kan besparen.

VD Construct Solutions: een must voor architecten, aannemers, bouwpromotoren en andere bouwdienstverleners

VD Construct Solutions is een uniek verzekeringsconcept dat vanuit de praktijk is ontwikkeld. Het wordt geschreven op maat van alle spelers die bij bouwprojecten betrokken zijn: bouwheren, aannemers en onderaannemers, architecten, studiebureaus, projectontwikkelaars, bouwpromotoren en -consultants en overheden.

In orde met uw verplichte verzekering?

Onze wetgeving verplicht bepaalde groepen van bouwdienstverleners om hun tienjarige en/of beroepsaansprakelijkheid te verzekeren. Niet zeker of u correct gedekt bent? Hier vindt u meer informatie over de verplichtingen opgelegd door de wet Peeters-Borsus en de wet Peeters-Ducarme.

Aanslepende gerechtelijke procedures vermijden bij conflicten

Tijdens bouwprojecten doen er zich op een werf helaas vaak geschillen voor. Niet zelden leiden zulke conflicten tot gerechtelijke procedures die de betrokken partijen veel tijd en geld kosten. Bovendien bestaat er noch voor de bouwheer, noch voor projectontwikkelaars, bouwpromotoren of (onder)aannemers een afdoende verzekeringsoplossing. Daarom ontwikkelden we een uniek product om bouwgeschillen op een efficiënte manier op te lossen via bemiddeling: de mediatiepolis.

Hoe maakt Van Dessel het verschil in bouwverzekeringen?

Ons uitgebreid netwerk en onze uitstekende contacten met verzekeraars, juristen, experten, controlebureaus en specialisten laten ons toe voor elk risico de beste oplossing te bieden.

  • Tot op de millimeter op maat - Standaardcontracten? Daar bent u als bouwprofessional niet bij gebaat. Wij stemmen uw verzekering af op de risico’s en eigenheden van de bouw. We ontwikkelden sectorspecifieke voorwaarden en clausules.
  • Uw opleiding en coaching: meer inzicht in uw verzekeringen - Krijgt u ook kop noch staart aan de kleine lettertjes in verzekerings- en aannemingscontracten? Wilt u ook eindelijk weten waarvoor u nu wel of niet verzekerd bent? Tijdens onze opleidingsmomenten lichten we u de verzekeringspakketten, risico’s en verantwoordelijkheden voor uw activiteiten in mensentaal toe.
  • Ook in internationale bouwprojecten begeleiden wij onze klanten van a tot z.
  • Totaalaanpak - Met onze totaalbenadering werkt u onbezorgd. U hoeft zich niet meer om uw verzekeringen te bekommeren en begrijpt perfect waarover het gaat.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven