Aangepaste openingsuren
Op dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluiten onze kantoren uitzonderlijk om 15.00 uur. Op woensdag 25 december en woensdag 1 januari zijn onze kantoren gesloten.
-
Oplossingen
In de kijker
- Evenementenverzekering
- Verzekering Tienjarige Aansprakelijkheid
- Aansprakelijkheidsverzekering procesgecertificeerde asbestdeskundigen
- Verzekering appartementsgebouwen en buildings
- Cyberverzekering
- ABR-verzekering
- Verzekering Tesla's en elektrische wagens
- Droneverzekering
- VD Manager Solutions
- Machinebreukverzekering
- Yacht- en bootverzekering
- Fraudeverzekering
- Onze aanpak
- Klanten aan het woord
- Inzichten
Ondernemingen
Zelfstandigen & Vrije beroepen
Kruimelpad
- Home
- Oplossingen
- Bestuurdersverzekering voor bedrijven
Oplossingen
Bestuurdersverzekering voor bedrijven
Met de bestuurdersverzekering krijgt een chauffeur bij een ongeval tussenkomst voor zijn medische kosten en inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid. Soms is deze verzekering ook voor de bestuurders van bedrijfsvoertuigen aangewezen.
Welke schade dekt een bestuurdersverzekering?
De bestuurdersverzekering vergoedt de lichamelijke schade van de bestuurder bij ongevallen in allerlei omstandigheden, zoals:
- een ongeval in fout,
- bij het in- en uitstappen om te laden, te lossen of te tanken,
- tijdens het hulp bieden aan verkeersslachtoffers of een voertuig in panne,
- carjacking.
Deze verzekering dekt niet alleen de medische kosten en hospitalisatiekosten (na tussenkomst van het ziekenfonds), maar voorziet ook een inkomensgarantie bij arbeidsongeschiktheid of invaliditeit. Ze biedt eveneens een vergoeding als de chauffeur bij het ongeval te overlijden komt.
Een bestuurdersverzekering is daardoor een zeer nuttige uitbreiding op uw BA-verzekering en omniumverzekering, die geen lichamelijke schade van de bestuurder dekken.
Ook voor een zelfstandig ondernemer met een bedrijfswagen is het dus zeker aan te raden om zo’n verzekering af te sluiten.
Is een bestuurdersverzekering nodig voor werknemers die een bedrijfsvoertuig gebruiken voor de uitoefening van hun job?
Is één van uw werknemers met een bedrijfsvoertuig op de baan voor zijn werk en geraakt hij betrokken bij een ongeval, dan wordt dat beschouwd als een arbeidsongeval. In dat geval komt de wettelijk verplichte arbeidsongevallenverzekering tussen voor de lichamelijke schade van de bestuurder en is een bestuurdersverzekering overbodig.
Om dubbele dekkingen te vermijden is het dus belangrijk om na te gaan in welke polis(sen) lichamelijke schade van uw werknemers eventueel al verzekerd is.
Veelgestelde vragen
Heeft u nog vragen over deze verzekering?
Hier vindt u het antwoord op de vragen die ons het vaakst gesteld worden over deze verzekering. Staat uw vraag er niet tussen? Stel ze dan gerust aan onze experten.
Ik krijg van mijn werkgever een bedrijfswagen die ik zowel professioneel als privé gebruik. Hoe kan ik weten of ik als bestuurder verzekerd ben voor lichamelijke schade?
Het is de werkgever die de nodige verzekeringen moet voorzien voor bedrijfswagens. U informeert dus best bij hem welke verzekeringen er afgesloten zijn. Wettelijk gezien is de werkgever enkel verplicht om een BA-verzekering voor de auto te onderschrijven. Een omniumverzekering, bestuurdersverzekering of bijstandsverzekering zijn aanvullende dekkingen die de werkgever kan voorzien.
Geniet u via uw werkgever niet van een bestuurdersverzekering en wilt u toch gedekt zijn voor lichamelijke schade bij een ongeval? Dan kunt u dit laten verzekeren via een verkeerspolis.
Onze experten
Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.
Bekijk onze vorige nieuwsbrievenOndersteuning Internet Explorer
Onze website biedt geen optimale ondersteuning voor Internet Explorer. Daarom raden wij u aan om onze website in een andere browser (Chrome, Firefox, Safari, ...) te bekijken.