Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke schade dekt een bestuurdersverzekering?

De bestuurdersverzekering vergoedt de lichamelijke schade van de bestuurder bij ongevallen in allerlei omstandigheden, zoals:

  • een ongeval in fout,
  • bij het in- en uitstappen om te laden, te lossen of te tanken,
  • tijdens het hulp bieden aan verkeersslachtoffers of een voertuig in panne,
  • carjacking.

Deze verzekering dekt niet alleen de medische kosten en hospitalisatiekosten (na tussenkomst van het ziekenfonds), maar voorziet ook een inkomensgarantie bij arbeidsongeschiktheid of invaliditeit. Ze biedt eveneens een vergoeding als de chauffeur bij het ongeval te overlijden komt.

Een bestuurdersverzekering is daardoor een zeer nuttige uitbreiding op uw BA-verzekering en omniumverzekering, die geen lichamelijke schade van de bestuurder dekken.

Ook voor een zelfstandig ondernemer met een bedrijfswagen is het dus zeker aan te raden om zo’n verzekering af te sluiten.

Is een bestuurdersverzekering nodig voor werknemers die een bedrijfsvoertuig gebruiken voor de uitoefening van hun job?

Is één van uw werknemers met een bedrijfsvoertuig op de baan voor zijn werk en geraakt hij betrokken bij een ongeval, dan wordt dat beschouwd als een arbeidsongeval. In dat geval komt de wettelijk verplichte arbeidsongevallenverzekering tussen voor de lichamelijke schade van de bestuurder en is een bestuurdersverzekering overbodig.

Om dubbele dekkingen te vermijden is het dus belangrijk om na te gaan in welke polis(sen) lichamelijke schade van uw werknemers eventueel al verzekerd is.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over deze verzekering?

Hier vindt u het antwoord op de vragen die ons het vaakst gesteld worden over deze verzekering. Staat uw vraag er niet tussen? Stel ze dan gerust aan onze experten.

Contacteer ons

Ik krijg van mijn werkgever een bedrijfswagen die ik zowel professioneel als privé gebruik. Hoe kan ik weten of ik als bestuurder verzekerd ben voor lichamelijke schade?

Het is de werkgever die de nodige verzekeringen moet voorzien voor bedrijfswagens. U informeert dus best bij hem welke verzekeringen er afgesloten zijn. Wettelijk gezien is de werkgever enkel verplicht om een BA-verzekering voor de auto te onderschrijven. Een omniumverzekering, bestuurdersverzekering of bijstandsverzekering zijn aanvullende dekkingen die de werkgever kan voorzien.

Geniet u via uw werkgever niet van een bestuurdersverzekering en wilt u toch gedekt zijn voor lichamelijke schade bij een ongeval? Dan kunt u dit laten verzekeren via een verkeerspolis.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven