Overslaan en naar de inhoud gaan

Verzekering BA Auto: ook voor uw bedrijfsvoertuigen verplicht

Een verzekering BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid) is wettelijk verplicht voor elk voertuig waarmee op de openbare weg wordt gereden, dus ook voor uw bedrijfsvoertuigen.

Gebruikt u niet-geïmmatriculeerd werkmateriaal (zoals kranen en graafmachines) en betreedt u er de openbare weg mee? Dan is onderzoek noodzakelijk om voor de BA-verzekering van dat materiaal een oplossing op maat uit te werken.

Welke risico’s dekt een BA-verzekering voor uw bedrijfsvoertuigen?

De verzekering BA Auto vergoedt de lichamelijke en materiële schade aan derden als u of één van uw werknemers met een bedrijfsvoertuig een ongeval veroorzaakt. Onder “derden” wordt verstaan:

  • andere weggebruikers die bij het ongeval betrokken zijn,
  • passagiers in uw bedrijfsvoertuig,
  • andere derden dan weggebruikers (bijvoorbeeld de eigenaar van het huis waarvan het tuinhek beschadigd werd door uw bedrijfsvoertuig).

Waarop letten als u een zakelijke autoverzekering afsluit?

Als de bestuurder van uw bedrijfsvoertuig bij een ongeval aansprakelijk blijkt, dan komt de basiswaarborg BA Auto niet tussen voor de vergoeding van diens lichamelijke letsels. Gebeurt het ongeval tijdens de arbeidstijd of op weg van of naar het werk, dan biedt uw arbeidsongevallenverzekering wel soelaas. Om uw werknemer ook in andere gevallen te beschermen, is het raadzaam om een bestuurdersverzekering af te sluiten.

Ook de eigen schade aan het bedrijfsvoertuig is bij een ongeval in fout niet verzekerd in de polis BA Auto. Om dat risico te dekken is een omniumverzekering nodig.

Beschikt uw bedrijf over een heel wagenpark? Bekijk dan hoe u al uw voertuigen efficiënt kunt verzekeren met onze vlootverzekering.

Uw gezinswagen verzekeren?

Ook voor een wagen in privégebruik dient u een BA-verzekering te nemen.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven