Vervroegde sluiting op donderdag 23 januari
Wegens onze personeelsinformatievergadering zullen onze kantoren uitzonderlijk al om 12u sluiten op donderdag 23 januari. Voor dringende gevallen blijven we uiteraard wel bereikbaar via ons algemeen telefoonnummer 03 482 15 30. Vanaf vrijdag 24 januari staan we weer voor u klaar en gelden onze normale openingsuren.
-
Oplossingen
In de kijker
- Evenementenverzekering
- Verzekering Tienjarige Aansprakelijkheid
- Aansprakelijkheidsverzekering procesgecertificeerde asbestdeskundigen
- Verzekering appartementsgebouwen en buildings
- Cyberverzekering
- ABR-verzekering
- Verzekering Tesla's en elektrische wagens
- Droneverzekering
- VD Manager Solutions
- Machinebreukverzekering
- Yacht- en bootverzekering
- Fraudeverzekering
- Onze aanpak
- Klanten aan het woord
- Inzichten
Ondernemingen
Zelfstandigen & Vrije beroepen
Inzichten
Veilig van en naar de nieuwjaarsreceptie
De tijd van de nieuwjaarsfeesten op kantoor komt er stilaan weer aan. Heel wat werkgevers organiseren voor hun medewerkers een welverdiende nieuwjaarsreceptie. In vele gevallen zal dit doorgaan binnen de eigen bedrijfsgebouwen, maar de werkgever kan ook een andere locatie uitkiezen voor het nieuwjaarsfeest. En uiteraard moeten we ons dan de vraag stellen of dit gevolgen heeft voor de verzekering arbeids(weg)ongevallen.
Wat met ongevallen die zich voordoen op weg naar of van de feestlocatie?
Feesten voor het personeel, die georganiseerd zijn door de werkgever, vallen steeds onder de arbeidsongevallenwet, dus ook als het feest plaatsvindt buiten de eigen bedrijfsgebouwen. Dit betekent dat de werknemer, wanneer die op weg naar het feest of op de terugweg naar huis, een ongeval heeft, gedekt is binnen de verzekering die de arbeidswegongevallen dekt. Hiervoor is het wél van belang dat de werknemer de normale en niet-onderbroken weg naar huis heeft genomen.
Wat als het een ongeval is waarbij er een tegenpartij betrokken is?
Uiteraard gelden hier de gebruikelijke aansprakelijkheidsregels. Stel dat de werknemer een ongeval veroorzaakt in fout, dan zal de aansprakelijkheidsverzekeraar van de auto tussenkomst verlenen voor de schade bij de tegenpartij. Als de werknemer zelf schade heeft en hij/zij heeft een omniumverzekering, dan kan hij/zij uiteraard ook daar een vergoeding bekomen, als het om een gedekte schade gaat. Hiervoor is er geen aparte verzekering van de werkgever voorzien.
Het is vanzelfsprekend dat drinken en rijden nooit samengaan. Dus ook bij een nieuwjaarsfeest moet dit een vuistregel blijven. Neem de juiste voorzorgen indien u van plan bent om te drinken. Zorg voor een BOB, neem het openbaar vervoer of laat u ophalen.
Ook de werkgever die het feestje organiseert kan hier zeker zijn duit in het zakje doen door enkele eenvoudige oplossingen of preventieve acties, zoals bijvoorbeeld gezamenlijk vervoer, een georganiseerde carpool, ademtesten om de proef op de som te nemen.
We kunnen dus besluiten dat wie naar het nieuwjaarsfeest rijdt of achteraf terug naar huis rijdt en een ongeval heeft onderweg, kan rekenen op de arbeidsongevallenverzekering van de werkgever. Dit is vast een geruststelling. Al hopen we uiteraard, samen met u, dat u hierop niet moet rekenen en dat het nieuwjaarsfeest een succes wordt zonder ongevallen.