Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een verzekering VAPZ afsluiten?

Tijdens uw pensioen wilt u ongetwijfeld dezelfde levensstijl kunnen aanhouden als ervoor. Daarom begint u best zo snel mogelijk te sparen voor een aanvullend pensioen. Een VAPZ is fiscaal de meest voordelige manier om als zelfstandige een aanvullend pensioen op te bouwen.

De verzekering is vooral bedoeld voor zelfstandigen die sociale bijdragen betalen en zo wettelijke pensioenrechten opbouwen. Elk jaar stort u een premie naar keuze voor de opbouw van uw pensioenkapitaal. Op die premie geniet u naast het grote fiscale voordeel een rendement die veel hoger ligt dan het geld dat u op de bank zet.

Of u in aanmerking komt voor een verzekering VAPZ is met andere woorden afhankelijk van de sociale bijdragen die u al dan niet betaalt. Dit type pensioenverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een verzekering IPT (Individuele Pensioentoezegging).

Het spaartegoed van uw VAPZ kunt u trouwens gebruiken voor de aankoop of verbouwing van privé onroerend goed. Er bestaan heden hiervoor verschillende constructies waarin we u graag begeleiden.

Wat is het voordeel van een verzekering VAPZ?

De pensioenstortingen voor een VAPZ zijn 100% aftrekbaar als beroepskosten. Ze geven dus een fiscale besparing in uw personenbelasting tegen het hoogste tarief waarin uw inkomen valt. Bovendien bent u op de premie voor uw VAPZ geen verzekeringstaks verschuldigd.

Door de belastingaftrek verlaagt bovendien ook de basis waarop uw sociale lasten worden berekend, wat het rendement ervan extra verhoogt.

Daarnaast biedt een VAPZ financiële bescherming voor uw nabestaanden. U kunt uw VAPZ aanvullen met een overlijdens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering om te voorkomen dat uw naasten in de problemen komen wanneer u uw inkomen verliest door overlijden, een ongeval of ziekte.

Waarom een verzekering VAPZ bij Van Dessel afsluiten?

De vele mogelijke formules maken van de fiscale optimalisatie van uw pensioenverzekering voer voor experten. Wij bekijken elk jaar opnieuw hoe u en uw vennootschap een maximaal belastingvoordeel kunnen genieten. Ons team van specialisten zoekt graag samen met u uit welke formule voor u de meest gunstige is.

Voor zelfstandige ondernemers

Hoe realiseert u een maximale pensioenopbouw?

Downloaden

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven