Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een IPT afsluiten?

Als zelfstandig ondernemer bent u elke dag druk bezig met uw eigen zaak, maar u mag daardoor uw financiële toekomst niet uit het oog verliezen. Want hoe kunt u uw verdere leven financieren eens u op pensioen bent? Een IPT of Individuele Pensioentoezegging is een individuele levensverzekering voor bedrijfsleiders en kan dienen als aanvulling op andere vormen van (fiscaal) pensioensparen. Als bedrijfsleider financiert u met uw vennootschap op een fiscaal gunstige manier een aanvullend pensioenkapitaal voor uzelf. De premies worden dus betaald door de vennootschap, waardoor ze als bedrijfskost 100% aftrekbaar zijn.

Het spaartegoed van uw groepsverzekering of IPT kunt u trouwens gebruiken voor de aankoop of verbouwing van privé onroerend goed. Er bestaan heden hiervoor verschillende constructies waarin we u graag begeleiden.

Bovendien biedt een IPT financiële bescherming voor uw nabestaanden. U kunt uw IPT aanvullen met een overlijdens- of arbeidsongeschiktheidsverzekering om te voorkomen dat uw naasten in de problemen komen wanneer u uw inkomen verliest door overlijden, een ongeval of ziekte.

Waarom een IPT bij Van Dessel afsluiten?

De vele mogelijke formules maken van de fiscale optimalisatie van uw pensioenverzekering voer voor experten. Wij bekijken elk jaar opnieuw hoe u en uw vennootschap een maximaal belastingvoordeel kunnen genieten. Bovendien bestaan er tal van mogelijkheden om uw pensioen te verzekeren. Ons team van specialisten zoekt graag samen met u uit welke formule voor u de meest gunstige is.          

Voor zelfstandige ondernemers

Hoe realiseert u een maximale pensioenopbouw?

Downloaden

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven