Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een beleggingsverzekering afsluiten?

Een beleggingsverzekering is vooral geschikt om grotere kapitalen te laten aangroeien. Het is de oplossing bij uitstek voor bijvoorbeeld kapitalen uit spaarpolissen (IPT, VAPZ, pensioensparen, …), de verkoop van een woning of een erfenis, successieplanning, …

Een beleggingsverzekering is fiscaal neutraal. Hoewel u geen belastingvoordeel krijgt op de gespaarde premies, betaalt u in vele gevallen ook geen belastingen op de opbrengst. Bovendien zorgt een beleggingsverzekering voor veel vrijheid. U bent niet gebonden aan extra fiscale spelregels waardoor u vrij in bent het bepalen van begunstigde, strategie, looptijd, aanvullende waarborgen en ga zo maar door .

Combinatie van spaarplan en belegging in hetzelfde contract is ook mogelijk

Sparen in een beleggingsverzekering kan zowel via periodieke premies als via unieke stortingen en in tak 21, tak 23 of een combinatie van beide (tak 44).

Via tak 21 bekomt u een garantie van kapitaal en intrest, maar de opbrengst is momenteel zeer laag. Via tak 23 belegt u in beleggingsfondsen. De koers van de beleggingsfondsen bepaalt echter de waarde van uw beleggingsverzekering. Daardoor kan die waarde tijdens of aan het einde van uw verzekering lager zijn dan u voor ogen had. Om dat te voorkomen en u meer zekerheid te bieden, hebben wij voor u de geschikte oplossingen.

Waarop moet u letten als u een beleggingsverzekering afsluit?

Een beleggingsverzekering in tak 23 brengt financieel risico met zich mee. Omdat de koers van de beleggingsfondsen de waarde van uw beleggingsverzekering grotendeels bepaalt, kan die waarde tijdens of aan het einde van de rit lager zijn dan u hoopte. Wij helpen u echter dat risico zo klein mogelijk te houden.

Waarom een beleggingsverzekering afsluiten bij Van Dessel?

Vanuit onze rol als makelaar adviseren wij u graag over de verschillende opties om een extra pensioenkapitaal op te bouwen. We houden daarbij rekening met uw financiële mogelijkheden en uw verwachtingen naar rendement en zorgen tegelijk voor een fiscaal interessante oplossing. We bekijken ook elk jaar opnieuw hoe u (en uw vennootschap) een maximaal belastingvoordeel kunt genieten.

Voor zelfstandige ondernemers

Hoe realiseert u een maximale pensioenopbouw?

Downloaden

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven