Overslaan en naar de inhoud gaan

Een bondige samenvatting van de bepalingen die toegevoegd werden:

  • De werking van het Tariferingsbureau wordt gefinetuned, meer bepaald de wijze van risicobeheer en de verplichtingen van de verzekeringsondernemingen.
  • Er wordt een Compensatiekas in het leven geroepen. Die heeft als opdracht de resultaten van het beheer van de risico’s die onder de voorwaarden van het Tariferingsbureau zijn getarifeerd te verdelen. Daarnaast voorziet de Compensatiekas in de werkingskosten van het Tariferingsbureau.
  • Er wordt een register van de verzekeringsattesten van de tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid ingevoerd.
  • Een limitatieve lijst somt de gegevens op die een verzekeringsattest tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid verplicht moet bevatten.
  • Toegangsrecht tot de informatiegegevens op de verzekeringsattesten wordt verleend aan architecten, notarissen, ambtenaren en overheden, dat enkel in het kader van hun toevertrouwde taken.
  • De notaris wordt verplicht om het register van verzekeringsattesten te consulteren in geval van overdracht van de zakelijke rechten vóór afloop van de dekkingsperiode van de tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid. De opvraging van het attest door notaris en bank wordt afgeschaft.

Hebt u nog vragen over de Wet Peeters?

Of wilt u bekijken hoeveel een decenale verzekering u zou kosten? Contacteer gerust uw accountmanager of mail naar bouw@vandessel.be.


* Wet van 31 mei 2017 betreffende de verplichte verzekering van de tienjarige burgerlijke aansprakelijkheid van aannemers, architecten en andere dienstverleners in de bouwsector van werken in onroerende staat en tot wijziging van de wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven