Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom aan langetermijnsparen doen?

De kans is groot dat uw inkomen na uw pensioen een heel stuk lager zal liggen dan het loon dat u voordien had. Om niet te moeten inboeten op de levensstandaard die u gewoon bent, zorgt u best voor een extra pensioenkapitaal. Het langetermijnsparen is een van de mogelijkheden om dat op te bouwen.

Wat is langetermijnsparen?

Langetermijnsparen doet u via een individuele levensverzekering (Tak 21, Tak 23 of een combinatie van beide). Het kapitaal dat u daarmee opbouwt, wordt op de einddatum van het contract uitgekeerd. Dat is ten vroegste op uw 65e verjaardag, maar uw contract kan ook langer doorlopen. Het is mogelijk om uw kapitaal voor de einddatum van uw spaarcontract op te vragen, maar in dat geval kunnen er taksen en afkoopkosten verschuldigd zijn.

Welk belastingvoordeel levert langetermijnsparen op?

Langetermijnsparen levert een mooi fiscaal voordeel op, want u kunt tot 30% van het gespaarde bedrag recupereren via uw personenbelasting. Het bedrag dat u jaarlijks fiscaal mag aftrekken is afhankelijk van uw netto belastbaar beroepsinkomen en is begrensd tot een maximum dat elk jaar wettelijk bepaald wordt.

Voor wie is langetermijnsparen interessant?

Langetermijnsparen is vooral interessant voor wie geen woonkrediet meer heeft lopen of er één heeft afgesloten na 2015. Dat heeft alles te maken met de fiscale korf waarin de belastingverminderingen voor een hypothecair krediet en voor langetermijnsparen ondergebracht worden. In dit artikel leggen we het u in detail uit.

Waarom langetermijnsparen via Van Dessel?

Vanuit onze rol als makelaar adviseren wij u graag over de verschillende opties om een extra pensioenkapitaal op te bouwen. We houden daarbij rekening met uw financiële mogelijkheden en uw verwachtingen naar rendement en zorgen tegelijk voor een fiscaal interessante oplossing. We bekijken ook elk jaar opnieuw hoe u (en uw vennootschap) een maximaal belastingvoordeel kunt genieten.

Voor zelfstandige ondernemers

Hoe realiseert u een maximale pensioenopbouw?

Downloaden

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven