Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke risico’s dekt een verzekering BA Uitbating?

Tijdens het uitvoeren van uw bedrijfsactiviteiten kan er altijd iets mis gaan: tijdens een huisbezoek breekt u een dure vaas, één van uw monteurs maakt bij een herstelling per ongeluk een kras op de wagen van een klant, … In al die gevallen kan het slachtoffer u en uw onderneming aansprakelijk stellen.

Een verzekering BA Uitbating dekt zo’n schade die onopzettelijk toegebracht wordt aan derden tijdens de activiteiten van de onderneming:

  • schade veroorzaakt door goederen die de onderneming toebehoren of die ze onder haar hoede heeft (gebouwen, machines, voertuigen, gehuurde of toevertrouwde voorwerpen, …);
  • schade veroorzaakt door prestaties die de onderneming levert;
  • schade veroorzaakt door personen die voor de onderneming instaan: personeel, zaakvoerder, vennoten, uitzendkrachten, stagiaires, jobstudenten, bestuurders, vrijwilligers, …

De verzekering BA Uitbating komt wel enkel tussen voor uw zogenaamde buitencontractuele burgerlijke aansprakelijkheid voor schade aan derden. Schade die voortvloeit uit de uitoefening van een dienst of de aflevering van een product, dient verzekerd te worden via de waarborgen BA Na Levering en Beroepsaansprakelijkheid.

Waarop moet u letten als u een verzekering BA Uitbating afsluit?

Voor een waterdichte dekking is het belangrijk dat de aard van uw bedrijfsactiviteiten heel precies omschreven wordt. Bij het opstellen van uw verzekeringscontract doen we een grondige analyse die ons een duidelijk beeld geeft van de specifieke risico’s die u loopt.

Verder bekijken we of uw polis uitgebreid moet worden met een waarborg BA Na Levering. Die zorgt ervoor dat u niet enkel tijdens de uitoefening van uw activiteiten verzekerd bent voor schade aan derden, maar ook erna.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven