Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een uitvaartverzekering afsluiten?

De kosten van een begrafenis of crematie zijn soms onverwacht hoog. Vandaag kost een uitvaart gemiddeld zo’n €5.000. Daar zijn bijkomende kosten, zoals de koffietafel en de grafsteen, zelfs nog niet bij inbegrepen. Steeds meer mensen sluiten daarom een uitvaartverzekering af. Die zorgt ervoor dat de uitvaart geen financiële domper voor de nabestaanden wordt. De kosten van de begrafenis of crematie zijn immers al gedekt in het verzekerde kapitaal.

Vanaf de eerste premiebetaling bent u verzekerd voor het volledige bedrag dat u zelf kiest. Als u zou overlijden een maand nadat u uw eerste premie betaald heeft, dan zal uw verzekeraar toch uw volledige verzekerde kapitaal uitbetalen aan uw naasten.

Daarnaast kunt u met uw uitvaartverzekering rekenen op nabestaandenzorg. Dat houdt in dat u in de week na de uitvaart bijgestaan wordt in alle administratieve formaliteiten waar u mee te maken kunt krijgen. Zo bent u op de hoogte van uw rechten en plichten als nabestaande. Bovendien wordt u in die periode ook bijgestaan in het emotionele aspect, zodat u in alle rust kunt rouwen.

Waarop moet u letten als u een uitvaartverzekering afsluit?

Sommige contracten voorzien de uitbetaling van een kapitaal, terwijl andere ook uw volledige uitvaart regelen. Wij geven u daarom een overzichtelijke vergelijking van de talloze formules in overlijdens- en uitvaartverzekeringen om na te gaan welke verzekering voor u de geschikte is.

Waarom kiezen voor een uitvaartverzekering bij Van Dessel?

  • Een overlijdensverzekering kan u een belangrijk belastingvoordeel opleveren. Wij hebben oog voor de fiscale optimalisatie van uw levensverzekeringen.
  • Het is niet eenvoudig om de financiële impact van uw overlijden nuchter en realistisch in te schatten. Wij geven professioneel advies dat rekening houdt met uw persoonlijke situatie en wensen.
  • Door een nauwe samenwerking met verzekeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in deze materie, kunnen we u topproducten voorstellen.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven