Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een spaarplan afsluiten?

Met een spaarplan bouwt u door middel van regelmatige stortingen een kapitaal op. Dat kan voor uzelf zijn, maar bijvoorbeeld ook voor uw (klein)kinderen of petekind, een toekomstproject, bouwplannen of de aankoop van een wagen, …

In een spaarplan worden veeleer beperkte premiestortingen gedaan, maar toch kan het na verloop van tijd in een mooi kapitaal resulteren.

Wat zijn de voordelen van een spaarplan?

Een spaarplan is een niet-fiscale spaaroplossing. Dat wil zeggen dat u geen belastingvoordeel geniet op uw premiestortingen.

Daar tegenover staat dat er geen bijkomende regels zijn: u bent volledig vrij in de keuze van looptijd, strategie en bedragen. Ook is het eindkapitaal in veel gevallen vrij van belasting.

Waarom een spaarplan opstarten bij Van Dessel?

Vanuit onze rol als makelaar adviseren wij u graag over de verschillende mogelijkheden om een kapitaal op te bouwen. We houden daarbij rekening met uw financiële mogelijkheden en uw verwachtingen naar rendement en zorgen tegelijk voor een fiscaal interessante oplossing. We bekijken ook elk jaar opnieuw hoe u (en uw vennootschap) een maximaal belastingvoordeel kunt genieten.

Voor zelfstandige ondernemers

Hoe realiseert u een maximale pensioenopbouw?

Downloaden

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven