Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een overlijdensverzekering afsluiten?

Een overlijdensverzekering staat uw gezin financieel bij wanneer u overlijdt. Vaak maken uw inkomsten immers een groot deel uit van het kapitaal binnen uw gezin. Wanneer die plotseling wegvallen doordat u overlijdt, heeft dat een grote impact op de financiële status van uw naasten.

Dankzij uw overlijdensverzekering ontvangen uw nabestaanden een kapitaal dat hen toelaat de begrafeniskosten te vergoeden, de successierechten te betalen en hun gewoonlijke levensstijl aan te houden. Zo zorgt u meteen ook dat uw gezin in de toekomst zijn levensstandaard kan behouden.

Welke overlijdensverzekering moet ik afsluiten?

Er bestaan twee soorten overlijdensverzekeringen:

  • Bij een levenslange overlijdensverzekering wordt er een kapitaal uitgekeerd aan uw begunstigden zodra u te overlijden komt. De dekking kan lopen tot de verzekerde de leeftijd van 85 jaar bereikt heeft.
  • Een tijdelijke overlijdensverzekering loopt slechts voor een bepaalde periode. Er wordt enkel een kapitaal uitbetaald aan uw nabestaanden als u overlijdt vóór de einddatum van het verzekeringscontract.

Waarop moet u letten als u een overlijdensverzekering afsluit?

Sommige contracten voorzien de uitbetaling van een kapitaal, terwijl andere ook uw volledige uitvaart regelen. Wij geven u daarom een overzichtelijke vergelijking van de talloze formules in overlijdens- en uitvaartverzekeringen om na te gaan welke verzekering voor u de geschikte is.

Waarom een overlijdensverzekering bij Van Dessel afsluiten?

  • Een overlijdensverzekering kan u een belangrijk belastingvoordeel opleveren. Wij hebben oog voor de fiscale optimalisatie van uw levensverzekeringen. Bovendien kan de polis fiscaal of niet fiscaal opgesteld worden.
  • Het is niet eenvoudig om de financiële impact van uw overlijden nuchter en realistisch in te schatten. Wij geven professioneel advies dat rekening houdt met uw persoonlijke situatie en wensen.
  • Door een nauwe samenwerking met verzekeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in deze materie, kunnen we u topproducten voorstellen aan hele scherpe tarieven.

Hoeveel kost een overlijdensverzekering?

Op deze fiche vindt u twee premiesimulaties voor een tijdelijke overlijdensverzekering met een verzekerd kapitaal van € 500.000.

Wenst u een offerte op uw maat? Neem dan gerust contact op met onze experten!

Infofiche tijdelijke overlijdensverzekering

Premiesimulatie voor een tijdelijke overlijdensverzekering met een verzekerd kapitaal van € 500.000

Downloaden

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven