Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een omzetverzekering afsluiten?

Wanneer u door een ongeval of ziekte niet kunt werken, lijdt niet alleen u als zelfstandige onder de financiële gevolgen daarvan. Ook uw vennootschap kan immers te maken krijgen met zwaar inkomstenverlies. Met een omzetverzekering hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. Die compenseert het omzetverlies dat uw vennootschap lijdt wanneer u als zaakvoerder arbeidsongeschikt bent door ziekte of een ongeval.

Let wel: een omzetverzekering afsluiten is enkel mogelijk wanneer de zaakvoerder instaat voor de omzet van de vennootschap.

Welke risico’s dekt een omzetverzekering?

Een omzetverzekering dekt de gevolgen van ziekte en een ongeval. Bepaalde polissen voorzien bovendien een beperkte dekking voor psychische aandoeningen, zoals burn-out. Dat is voornamelijk van belang voor intellectuele beroepen waar zulke aandoeningen misschien één van de grootste risico’s vormen.

Waarom een omzetverzekering bij Van Dessel afsluiten?

De financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid zijn niet zo eenvoudig in te schatten. Onze ervaren specialisten schetsen een duidelijk beeld en stellen de verzekeringsoplossing voor die voor u het meest geschikt is.

Bovendien gaat de opstart van dergelijke verzekering gepaard met heel wat administratieve en medische formaliteiten. Wij begeleiden u en nemen zo veel mogelijk werk uit handen. Aan de hand van regelmatig onderzoek in deze niche van de verzekeringsmarkt optimaliseren we tenslotte uw contract.

Voor deze dekking arbeidsongeschiktheid adviseren we vaak te werken met een beperkte uitkeringsduur. Iemand die blijvend arbeidsongeschiktheid is, zal toch op termijn overwegen zijn firma te vereffenen. Dat heeft ook een zeer gunstig effect op de premie.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven