Overslaan en naar de inhoud gaan

Filtered on

veilig de gladde baan op
Onze vrouwelijke expert
14 december 2023 2 min

Veilig de (gladde) baan op

Met het toch al winterse weer van de voorbije weken, geven we graag wat tips om veilig de (gladde) baan op te gaan.  

Lees meer
Verzekering van BOB
Thomas Thys
09 december 2022 2 min

BOB brengt iedereen veilig thuis… maar is BOB zelf wel goed beschermd?

Slogans als “Glaasje op, laat je rijden”, ”Mijn BOB is top” of “BOB beschermt levens” klinken ons allen bekend in de oren. BOB brengt al meer dan 25 jaar zichzelf en de andere passagiers veilig naar huis. Maar hoe zit het eigenlijk met de bescherming van BOB zelf? En wat als BOB een ongeval veroorzaakt? Wij zetten de aandachtspunten op het vlak van verzekering voor u op een rijtje.

Lees meer
brandstofdiefstal
Koen Van Tricht
03 mei 2022 2 min

Zijn brandstofdiefstallen uit voertuigen en mazouttanks verzekerd?

Met brandstofprijzen die helemaal de pan uit swingen vormen benzine- en mazouttanks steeds vaker het doelwit van dieven. Hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt en kunt u in geval van brandstofdiefstal rekenen op een schadevergoeding via uw verzekering?

Lees meer
aanhangwagen
Katleen Liekens
24 maart 2022 3 min

Hoe uw aanhangwagen correct verzekeren?

Veel eigenaars van een aanhangwagen zijn niet goed op de hoogte van de regelgeving rond de verzekering ervan. Ze weten bijvoorbeeld niet altijd dat een aparte BA-verzekering nodig is voor bepaalde aanhangwagens en dat hun aanhangwagen niet zonder meer gedekt is als hij ontleend wordt. Om verzekeringsproblemen bij een schadegeval te vermijden, zetten we de regels op een rijtje.

Lees meer
elektrische step
Katleen Liekens
16 maart 2022 3 min

Steeds meer ongevallen met e-steps: welke verzekeringen zijn nodig?

De elektrische step wint snel aan populariteit. Het aantal ongevallen met dit vervoersmiddel stijgt jammer genoeg meer dan evenredig mee. Welke verzekeringen komen tussen bij een ongeval en wat kunt u als werkgever doen om uw personeel tijdens het woon-werkverkeer te beschermen?

Lees meer
verstrengde autokeuring
Katleen Liekens
10 september 2021 3 min

Rood keuringsbewijs door verstrengde controle: wat zijn de gevolgen voor uw autoverzekering?

De autokeuring wordt vanaf 1 oktober 2021 een stuk strenger. Voor bepaalde gebreken aan lichten en reflectoren zult u meteen een rood keuringsbewijs krijgen. U heeft er alle baat bij om uw wagen dan zo snel mogelijk te laten herstellen, want een rood keuringsbewijs heeft ook gevolgen voor de dekking van uw autoverzekering.

Lees meer
Rijhulpsystemen
Katleen Liekens
01 juli 2021 2 min

Hebben rijhulpsystemen impact op uw autoverzekering?

Rijhulpsystemen helpen het aantal auto-ongevallen en de ernst ervan te verminderen. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen houden daar rekening mee en kennen een korting toe voor de verzekering van wagens die ermee uitgerust zijn. U heeft er dus alle baat bij om de aanwezigheid van zulke rijhulpsystemen te melden.

Lees meer
databank tegen verzekeringsfraude
02 februari 2021 2 min

Assuralia legt verzekeringsfraude aan banden met nieuwe databank

Georganiseerde fraude bij autoverzekeringen is een ware plaag voor de verzekeringssector. Cijfers van de Europese koepelorganisatie voor verzekeraars tonen aan dat maar liefst 5 tot 10 procent van de aangiftes frauduleus is. Omdat deze wanpraktijken de verzekeraars én hun verzekerden handenvol geld kosten, probeert Assuralia er in samenwerking met antifraudeorganisatie Alfa Belgium een einde aan te stellen.

Lees meer
verzekeringsproblemen door een vervallen rijbewijs vermijden
Davy Alentijns
29 november 2020 3 min

Rijden zonder geldig rijbewijs? Controleer tijdig de vervaldatum om verzekeringsproblemen te vermijden.

Het is belangrijk tijdig te controleren wanneer uw rijbewijs vervalt. De nieuwe Europese rijbewijzen, die eruitzien als een bankkaart, moet u namelijk om de tien jaar vernieuwen. Rijden zonder geldig rijbewijs kan immers gevolgen hebben voor uw verzekering in geval van schade.  

Lees meer
tips voor het invullen van het aanrijdingsformulier
Nancy Straetmans
28 september 2020 1 min

Schade aan uw wagen: zo vult u het aanrijdingsformulier best in

Bij een schadegeval wilt u op uw makelaar kunnen rekenen. Logisch, want het is nooit een leuke ervaring en op zo’n moment is alle hulp en bijstand welkom. Daarom geven wij in onze reeks ‘Eerste Hulp bij Schade’ allerhande tips en adviezen om schadegevallen vlot af te handelen – en nog beter: te voorkomen. In dit artikel belichten we schade aan uw voertuig en het correct invullen van het aanrijdingsformulier.

Lees meer
Commerciële kentekenplaten
Davy Alentijns
20 augustus 2020 4 min

Commerciële kentekenplaten: wijzigingen vanaf 1 januari 2021

Op 1 januari 2021 treedt een koninklijk besluit in werking dat het gebruik van commerciële platen herziet. De belangrijkste wijzigingen? Er komen twee nieuwe types van commerciële platen en de toepassings- en verkrijgingsvoorwaarden van de bestaande platen worden aangepast.  

Lees meer
de groene kaart wordt wit
Gregory Aerts
04 juni 2020 4 min

Uw ‘groene kaart’ wordt wit

De internationale motorrijtuigverzekeringskaart, die u waarschijnlijk beter kent als de ‘groene kaart’, verliest vanaf juli van dit jaar haar typische groene kleur. Voortaan krijgt dit document een witte kleur, al zal de wijziging stapsgewijs doorgevoerd worden.

Lees meer

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven