Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijkomend staat de Belgische markt van de paardenverzekering het laatste jaar sterk onder druk zowel op het vlak van verzekeringsaanbod als op vlak van premies. Dat is iets dat wij als makelaar ook hadden ervaren en dat ertoe geleid heeft om buiten de Belgische grenzen op zoek te gaan naar een geschikte verzekeraar om ons aanbod verder te kunnen verruimen. Dankzij onze aanwezigheid in diverse internationale netwerken kwamen we bij een Nederlandse gespecialiseerde paardenverzekeraar terecht. Nederland is trouwens van oudsher een land waar de paardensector sterk vertegenwoordigd is. Zo telden zij in 2015 reeds 500.000 ruiters, 450.000 paarden en meer dan 1.000 maneges. Het is dan ook niet te verwonderen dat de Nederlandse verzekeringssector een uitgebreid aanbod heeft.


We geven hieronder de 3 meest gestelde vragen

Kan ik meerdere paarden verzekeren tegen overlijden in één verzekering?

Dat kan. Vanaf 8 paarden bestaat de mogelijkheid om een collectieve verzekering af te sluiten. Vorig jaar schreven we over de verplichte registratie van paarden. Het register dat u hiervoor aanlegde kan dienen als basisdocument voor de opstart van uw verzekering.


Kan ik een embryo of ongeboren veulen verzekeren tegen overlijden?

Dat kan. We raden aan om u vooraf goed te informeren omtrent de voorwaarden van de verzekering. Zo zal er onder meer gevraagd worden naar de factuur van het dekgeld en naar het dekbewijs. Ook zal de draagmerrie aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.


Kan ik mijn materiaal verzekeren tegen diefstal?

Dat kan en is zelfs aangewezen. De afgelopen maanden werd Vlaanderen trouwens overspoeld door een golf aan zadeldiefstallen. De dieven gebruikten hierbij vaak fors geweld om zich toegang te verschaffen tot de afgesloten ruimte waar de zadels zich bevonden. Een verzekering kan uw verlies beperken.


Maar er is meer...

De risico’s die bij paardensport komen kijken zijn heel divers, daarom kijken wij ook verder dan het verzekeren van paarden en materiaal. Dankzij onze jarenlange ervaring bieden wij oplossingen voor zowel uw paarden, infrastructuur, voertuigen als uw uitbating. Met VD Horse Solutions kunt u rekenen op verzekeringen die perfect aansluiten bij uw specifieke noden als onderneming. Denk hier bijvoorbeeld aan de specifieke verzekeringen voor vrachtwagens en vans of risico’s die komen kijken bij het runnen van uw bedrijf. Als verzekeringspartner denken en werken wij graag met u mee aan een verzekeringspakket op maat van uw onderneming.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven