Overslaan en naar de inhoud gaan

We bespreken hieronder de 3 meest gestelde vragen en de oplossingen ervan.

Kan ik mijn materiaal verzekeren tegen diefstal?

Dat kan en is zelfs aangewezen. De afgelopen maanden werd Vlaanderen trouwens overspoeld door een golf aan zadeldiefstallen. De dieven gebruikten hierbij vaak fors geweld om zich toegang te verschaffen tot de afgesloten ruimte waar de zadels zich bevonden. Een verzekering kan uw verlies beperken.

Kan ik dierenartskosten verzekeren los van een overlijdensdekking?

Dat kan. Net zoals u uw huisdier kan verzekeren, bestaat er ook een zorgverzekering voor paarden. Dierenartskosten kunnen al gauw hoog oplopen en ook voor uw paard wenst u de beste zorgen. Het handige aan deze verzekering is dat deze werkt op basis van een forfaitaire maandpremie en dus voor ieder paard gelijk is.

Kan ik een embryo of ongeboren veulen verzekeren tegen overlijden?

Dat kan. We raden aan om u vooraf goed te informeren omtrent de voorwaarden van de verzekering. Zo zal er onder meer gevraagd worden naar de factuur van het dekgeld en naar het dekbewijs. Ook zal de draagmerrie aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

Zeker zijn dat uw verzekering in orde is? Vraag ons advies

Wilt u zeker zijn dat uw verzekeringen helemaal overeenstemmen met uw specifieke situatie? Vraag ons dan gerust om een check-up van uw polissen. De aangehaalde dekkingsbeperkingen kunnen immers zowel in de algemene polisvoorwaarden als in de bijzondere voorwaarden vermeld staan. Onze specialisten kijken het graag na voor u.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven