Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een verzekering waardevolle voorwerpen afsluiten?

Onze ervaring leert dat bij veel eigenaars van waardevolle voorwerpen een vals gevoel van veiligheid leeft. Enerzijds denken ze dat het risico op schade relatief klein is bij luxeproducten die binnenshuis bewaard worden, anderzijds gaan velen ervan uit dat hun gewone brand- en diefstalverzekering voldoende bescherming biedt bij schade. Dat is echter niet het geval.

De plafonds van de verzekerde waarde in een gewone brand- of diefstalverzekering liggen immers vaak veel te laag. Zo geldt er een (beperkte) vergoedingslimiet per beschadigd of gestolen voorwerp. Bij waardevolle voorwerpen is de kans heel groot dat die vergoedingslimiet niet volstaat om het werkelijke verlies te dekken. Een verzekering voor waardevolle voorwerpen geeft u die zekerheid wel.

Een ander voordeel van een specifieke verzekering voor waardevolle voorwerpen is dat de polisvoorwaarden altijd op basis van “alle risico’s behalve” worden opgesteld. Dat wil zeggen dat zo’n verzekering alle schadegevallen dekt, behalve de uitsluitingen die uitdrukkelijk opgenomen zijn. U weet zelf dus perfect wat wel en wat niet gedekt is. Bovendien ligt de bewijslast in geval van schade niet bij u, maar bij de verzekeraar.

Waarom kiezen voor een verzekering voor waardevolle voorwerpen bij Van Dessel?

Bij Van Dessel kunt u uw waardevolle voorwerpen, zoals juwelen, kunst en verzamelingen, tegen een scherp tarief laten verzekeren.

Een specifieke verzekering voor waardevolle voorwerpen biedt in veel gevallen ook een wereldwijde dekking. Dat is interessant voor wie zijn waardevolle goederen al eens vervoert: ze zijn zo overal ter wereld en tijdens het transport verzekerd.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven