Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een schuldsaldoverzekering afsluiten?

Net een woning gekocht waarvoor u geld geleend hebt? Dan wilt de bank natuurlijk dat u die lening terugbetaalt. Als u of uw partner overlijdt en één of meerdere inkomens vallen weg, dan wordt dat moeilijk. Een schuldsaldoverzekering helpt u op dat moment uit de nood.

Een schuldsaldoverzekering is een levensverzekering die gekoppeld is aan een lening (vaak een woonkrediet). Wanneer u overlijdt voordat u het volledige geleende bedrag terugbetaald heeft, dan wordt uw openstaande schuld geheel of gedeeltelijk afgelost. Zo hoeft niemand op te draaien voor uw lening en zijn ook uw naasten vrijgesteld van mogelijke kosten.

Waarop letten wanneer u een schuldsaldoverzekering afsluit?

Bij het afsluiten van een (woon)krediet gaan heel wat mensen in op de schuldsaldoverzekering die hun bank of kredietverstrekker aanbiedt, omdat ze daardoor extra korting op de rente voor hun lening krijgen. Toch denkt u daar best wat langer over na. Vaak gaat het voordeel van uw lagere rentevoet immers verloren door de kostprijs van de schuldsaldoverzekering die de bank u oplegt. Wij helpen u graag de opties bij verschillende verzekeraars te vergelijken met het voorstel van uw financiële instelling.

Waarom een schuldsaldoverzekering bij Van Dessel afsluiten?

  • Het is niet eenvoudig om de financiële impact van uw overlijden nuchter en realistisch in te schatten. Wij geven professioneel advies dat rekening houdt met uw persoonlijke situatie en wensen.
  • Door een nauwe samenwerking met verzekeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in deze materie, kunnen we u topproducten voorstellen.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven