Overslaan en naar de inhoud gaan

Bescherm de financiële gezondheid van uw onderneming

Zelfs als uw eigen onderneming vlot draait, kan de financiële gezondheid van uw bedrijf bedreigd worden door klanten die hun facturen niet of laattijdig betalen. Ook uw onderneming moet immers steeds over voldoende liquide middelen beschikken om gezond te blijven en te groeien.

Helaas worden veel bedrijven geconfronteerd met openstaande facturen door wanbetalingen of faillissement van klanten en afnemers. Met een kredietverzekering kunt u uw onderneming daartegen beschermen.

Kredietverzekering helpt ook proactief tegen wanbetalers

Een krediet- of debiteurenverzekering zorgt er niet alleen voor dat de diensten of producten die u leverde toch vergoed worden als uw klanten hun facturen niet betalen.

Uw kredietverzekeraar helpt ook het risico op openstaande facturen te beperken door de kredietwaardigheid van uw klanten regelmatig te analyseren. Zo bent u zeker dat nieuwe klanten wel solvabel zijn en dat u uw klanten de juiste kredietvoorwaarden biedt.

Het belang van de juiste kredietverzekeraar voor uw onderneming

Om het reële risico voor uw onderneming te dekken is het cruciaal dat uw kredietverzekering perfect aansluit bij uw sector, activiteiten en klantenbestand. Van Dessel werkt samen met verschillende kredietverzekeraars die elk hun formules en voorwaarden hanteren. Wij analyseren een hele reeks factoren om voor u het beste aanbod te selecteren.

Hoeveel kost een kredietverzekering?

De prijs van een kredietverzekering kan op verschillende manier opgebouwd worden. Klassiek bedraagt de premie voor een kredietverzekering een bepaald percentage van de verzekerbare omzet. Dat percentage is dan weer afhankelijk van diverse factoren zoals het aantal en type klanten dat u bedient, de sector waarin u actief bent, uw schadestatistiek en ga zo maar door. 

Voor een offerte op maat van uw onderneming raden wij dan ook aan om contact op te nemen met onze kredietverzekeringsexperten.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven