Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een hospitalisatieverzekering afsluiten?

Een hospitalisatieverzekering is geen wettelijk verplichte verzekering. De razendsnelle evolutie in de medische wetenschap zorgt echter voor meer behandelingen en hogere kostprijzen. De sociale zekerheid kan daar maar beperkt in tussenkomen. Dat heeft als onvermijdelijk gevolg dat de patiënt meer zelf moet betalen, gemiddeld 20% tot 25% van de factuur. Zeker wanneer u in een eenpersoonskamer verblijft, kan uw eigen aandeel in de factuur hoog oplopen. Een hospitalisatieverzekering biedt daarvoor een oplossing en komt tussen in uw extra kosten.

Welke risico’s dekt een hospitalisatieverzekering?

Onze hospitalisatieverzekering dekt de kosten van onder andere:

  • ziekenhuisopname,
  • behandeling voor en na de ziekenhuisopname,
  • zware ziekten,
  • dekking en bijstand voor ziekenhuisopname in het buitenland.

Waarop moet u letten als u een hospitalisatieverzekering afsluit?

Het aanbod aan hospitalisatieverzekeringen en uitbreidingen is ruim en elke polis heeft zijn sterke en zwakke punten. Wij adviseren welke verzekeraar en formule voor u het meest geschikt zijn.

Heel wat bedrijven bieden hun personeel tegenwoordig bovendien een collectieve hospitalisatieverzekering aan. Dat is een mooi voordeel, maar wat gebeurt er als u van werkgever verandert of met pensioen gaat? Dankzij onze expertise weten we perfect waarop u moet letten.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven