Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke risico’s dekt een bedrijfsschadeverzekering?

Materiële schade aan uw patrimonium kan uw productieproces of activiteiten doen vertragen of helemaal doen stilvallen. Zo’n situatie resulteert onvermijdelijk in omzetverlies en kan ook tot imagoschade of verlies van klanten en marktaandeel leiden. Ernstige schadegevallen brengen mogelijk zelfs het voortbestaan van uw onderneming in gevaar.

Het doel van een bedrijfsschadeverzekering is uw getroffen onderneming zo te vergoeden dat ze in dezelfde financiële situatie wordt gebracht als diegene waarin ze zich zou hebben bevonden als het schadegeval zich niet had voorgedaan.

Waarop moet u letten als u een bedrijfsschadeverzekering afsluit?

Het is van groot belang dat uw zaakschadeverzekering tussenkomst biedt voor de specifieke gevaren die uw onderneming door haar activiteiten loopt. Daarom schenken we veel aandacht aan de analyse van uw risico’s en controleren we nauwgezet of de voorwaarden, beperkingen en uitsluitingen van uw bedrijfsschadeverzekering daarbij aansluiten. Blijkt dat niet het geval, dan voegen we uitbreidingen en eigen clausules toe om u toch de beste bescherming te garanderen.

Ook het juist vastleggen van de verzekerde kapitalen is heel belangrijk om in geval van schade een correcte vergoeding uitgekeerd te krijgen.

Hoeveel kost een bedrijfsschadeverzekering?

Bij de berekening van uw premie wordt met verschillende factoren rekening gehouden. De prijs van een bedrijfsschadeverzekering wordt onder meer bepaald door de manier waarop u uw omzetverlies wilt beschermen: met een dagvergoeding, een omzetvergoeding of een vergoeding op basis van een boekhoudkundige formule. Onze experten lichten de voor- en nadelen van de verschillende formules graag toe. U kunt ook steeds bij hen terecht voor een offerte op uw maat.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven