Overslaan en naar de inhoud gaan

Welke verzekeringen kan ik afsluiten voor mijn auto?

Verplichte verzekering BA Auto

Voor iedere wagen waarmee u op de openbare weg rijdt, bent u in België wettelijk verplicht een verzekering BA Auto af te sluiten. Die vergoedt materiële schade en lichamelijke letsels die derden oplopen bij een ongeval dat u veroorzaakt. Meer informatie over de verplichte verzekering BA Auto vindt u hier.

Naast de verplichte verzekering BA Auto kunt u uw autoverzekering uitbreiden met de volgende waarborgen om nog beter beschermd te zijn.

Omniumverzekering

Bij een ongeval waarbij u in fout bent, zorgt een omniumverzekering voor de vergoeding van schade aan uw voertuig. Een full omnium biedt een complete bescherming, terwijl een kleine omnium een beperkter aantal schadegevallen dekt.

Lees meer over de omniumverzekering.

Rechtsbijstandsverzekering

Een rechtszaak na een verkeersovertreding, een ongeval met één van uw bedrijfsvoertuigen of een dispuut met uw garagist: het zijn slechts enkele van de vele situaties waarin u via uw rechtsbijstandsverzekering kunt rekenen op juridische bijstand en financiële ondersteuning.

Lees meer over de rechtsbijstandsverzekering.

Bijstandsverzekering

Een bijstandsverzekering verleent u medische bijstand en hulp wanneer u een ongeval of pech heeft met uw wagen.

Lees meer over de bijstandsverzekering.

Bestuurdersverzekering

Met de bestuurdersverzekering krijgt u bij een ongeval tussenkomst voor medische kosten en inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid.

Lees meer over de bestuurdersverzekering.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven