Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarom een annulatieverzekering afsluiten?

Wanneer u al maandenlang of misschien zelfs al jaren gespaard heeft voor de reis van uw dromen, wilt u uiteraard dat die vlekkeloos verloopt. Een ongeluk of tegenslag in de aanloop naar uw reis kan echter snel roet in het eten gooien. Dat heeft het jaar 2020 ons wel geleerd. Onze annulatieverzekering zorgt daarom voor financiële bijstand wanneer u uw reis onverwacht moet annuleren.

Welke risico’s dekt een annulatieverzekering?

Een annulatieverzekering dekt heel wat gebeurtenissen. Enkele voorbeelden zijn:

  • U krijgt te maken met ziekte, ongeval, overlijden of een dringende transplantatie van een orgaan.
  • U kunt, om medische redenen, niet de nodige inentingen krijgen voor uw geplande reis.
  • U of een familielid (tot de 3e graad) krijgt te maken met medische complicaties of medische problemen direct gelinkt aan een zwangerschap.
  • U of uw partner zijn plotseling werkloos.
  • Uw werkgever trekt de reeds toegestane vakantiedagen in wegens ziekte, een ongeval of een overlijden van een collega.

Het coronavirus heeft ons geleerd dat een annulatieverzekering van groot belang is. Annulatie omwille van een negatief reisadvies door corona valt niet onder de dekking van de standaard annulatieverzekering. Sommige verzekeraars bieden wel uitgebreidere polissen aan waarbij de dekking van de annulatie toch mogelijk is. Het is nog wel mogelijk om te annuleren wanneer u besmet raakt met het coronavirus.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over deze verzekering?

Hier vindt u het antwoord op de vragen die ons het vaakst gesteld worden over deze verzekering. Staat uw vraag er niet tussen? Stel ze dan gerust aan onze experten.

Contacteer ons

Ik wil mijn reis annuleren naar aanleiding van het coronavirus. Word ik vergoed via mijn reisverzekering?

De annulering van een reis naar aanleiding van het coronavirus dat zich heeft verspreid in het gebied waarnaar u op reis wou gaan, valt niet onder de dekking van de standaard annulatieverzekering. Sommige verzekeraars bieden wel uitgebreidere polissen aan waarbij de dekking van de annulatie toch mogelijk is, soms afhankelijk van een negatief reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken voor het betreffende gebied. Wordt u getroffen door het coronavirus vóór u vertrekt, dan valt u wel onder de standaarddekking van de annulatieverzekering (zoals voor andere ziektes). (Bron: Assuralia)

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven