Overslaan en naar de inhoud gaan

“In gesprek gaan als je carrière in stijgende lijn gaat, dat is niet zo moeilijk. Maar je moet het ook durven als je de andere richting uit wilt.” Nancy klom bij Van Dessel op tot toonaangevende manager – tot ze besliste om gas terug te nemen om zich meer te kunnen focussen op haar kleinkinderen. “Ik ben niet over één nacht ijs gegaan, maar ik ben wél gegaan. En eerlijk: ik zou op dit moment niet gelukkiger kunnen zijn.” 

Meer dan 35 jaar bij hetzelfde bedrijf: uniek in deze tijd 

Eerst springen we even terug in de tijd. Zo’n 36 jaar terug, om precies te zijn. Dat was het moment dat Nancy voor het eerst binnenstapte bij Van Dessel. “22 jaar en onervaren”, zegt ze zelf. “Zo ben ik hier destijds aangekomen. En ik ben met volle goesting gebleven.” 

“Ik kwam toen terecht in een grote familie, dat was toen echt mijn indruk. Ik werd meteen onder de vleugels genomen door mijn leidinggevende, die me de kneepjes van het vak leerde. In die tijd was het niet zo uitzonderlijk dat mensen lang bij dezelfde werkgever bleven. Vandaag is dat anders. Maar toen was dat courant. Dat gaf me wel moed, ook. Mensen leken zich hier goed te voelen. En dat klopte ook, ik heb het zelf mogen ondervinden.” 

Een uitdagende carrière – in goede én kwade dagen 

“Ik heb met veel plezier en goesting mijn schouders gezet onder de groei van Van Dessel. Mijn carrière schoot omhoog. Ik werd gepromoveerd tot manager en kreeg de leiding over de afdelingen Schade Ondernemingen en Schade Transport. Ik verslond de ene na de andere training, zette me 100% in, trok mee aan de kar op alle vlakken.” 

“Het leven loopt echter niet altijd over rozen – en al zeker niet in een rechte lijn. Natuurlijk maak je op een dikke 35 jaar mooie dingen mee. Maar ook minder mooie dingen. Ik werd twee keer moeder: fantastisch! Maar ik werd ook geconfronteerd met verlies en ongeluk. Toen merkte ik dat een goeie werkgever zich opstelt zoals in een huwelijk. Hij is er in goeie én kwade dagen voor je.” 

Een job die zich aanpast aan je leven 

“Het keerpunt zette zich in toen mijn vader terminaal ziek werd. Ik ben toen een dag per week minder gaan werken om voor hem te zorgen. Ik had een leidinggevende functie, dus dat was niet evident. Van Dessel was hierin ontzettend begripvol, ze steunden mij door dik en dun.” 

“Een poosje later werden mijn kleinkindjes geboren. Een moment van puur geluk. Alleen: ik merkte dat de combinatie van mijn job én de zorg voor mijn kleine ukjes elkaar in de weg begonnen te zitten. Toen wist ik: hier moet ik over babbelen.” 

Werken aan wat écht telt 

De beslissing van Nancy was geen voor de hand liggende keuze. Want veel mensen denken dat carrières maar één richting uitgaan: omhoog. Maar dat hoeft dus niet zo te zijn. “Je moet niet blijven vasthouden aan wat er is. Aan een job, een functie of je ambities. Daar gaat het niet om. Je moet ook dat durven aankaarten. Als je merkt: het wringt hier op één of andere manier… spreek erover! Je komt er wel uit! Soms moet je hindernissen durven nemen voor je eigen geluk. Bij Van Dessel kan dat gelukkig.” 

“Ik ben toen over mijn gevoel en twijfels gaan praten met onze vertrouwenspersoon. Zij gaf mij een aantal tips en goed advies. We spraken af om na 6 maanden opnieuw met elkaar te spreken, als het gevoel bleef aanhouden. Dan zou ook de HR-directeur erbij komen. En dat bleek het geval.” 

Samen surfen op de golven van het leven 

“We zijn dan samen op zoek gegaan naar een vervanger voor mijn functie. We hebben die gevonden en ik nam de tijd om hem in te werken. Ik begon zelf aan een nieuwe functie in mijn team, met minder rechtstreekse verantwoordelijkheid. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik na meer dan 35 jaar nog altijd met véél goesting kom werken elke dag.” 

“In het leven heb je een werkgever nodig die bereid is om samen met jou mee te surfen op de golven van jouw leven. Ik heb die 36 jaar geleden gevonden bij Van Dessel. En eerlijk: dat is pas écht onbetaalbaar.” 

Ervaar ook de kracht van een steunende werkgever 

Ook op zoek naar een werkgever die je steunt door dik en dun? Bekijk snel onze vacatures en solliciteer vandaag nog!  

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven