Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooi aanbod, meteen mijn kribbel gezet 

Na zijn studies Marketing volgde Jordy nog een aanvullend traject Financiën en Verzekeringswezen. Tijdens zijn eerste gesprek bij Van Dessel was het liefde op het eerste gezicht. “De moderne infrastructuur en de ongedwongen sfeer vielen me meteen op”, vertelt Jordy.  

“Ik voelde mij hier direct op mijn gemak, zoals ze dat in de Kempen zo mooi zeggen. Na een paar gesprekken hebben ze mij een goed voorstel gedaan. Ik heb niet getwijfeld en meteen mijn kribbel gezet – ook al moest ik op dat moment nog een paar examens afleggen. Het vertrouwen was groot, blijkbaar.” (lacht) 

Goed voorbereid aan de start 

“Ik ben gestart als productiebeheerder in de Transport-afdeling. Ik kwam terecht in een heel divers team. Een goeie mix van jonge mensen en collega’s met bakken ervaring. Dat lag me wel, ja. Enerzijds heb je echt een klik met de mensen met wie je elke dag samenwerkt. Anderzijds kan je echt veel bijleren door mee te surfen op de expertise van oudere collega’s.” 

“Als productiebeheerder volgde ik de verzekeringsdossiers van transportklanten op. Dat was een administratieve functie, waarbij je ontzettend veel leert. De verzekeringssector kan soms heel technisch en specifiek zijn. Gelukkig kon ik vertrouwen op mijn collega’s, op interne én externe opleidingen om mijn kennis non-stop bij te spijkeren. Ik werd bij mijn start ook goed begeleid, met een heel pakket aan trainingen en een aanspreekpersoon voor als ik vragen had.” 

Je ambities volgen, hier kan dat 

Al tijdens zijn eerste sollicitatiegesprek werd gepolst naar Jordy’s ambities. “Ik heb toen al meteen aangegeven dat ik op termijn een commerciële job zeker zag zitten. Twee jaar geleden hebben ze mij dan de vraag gesteld of dat nog altijd zo was. Ik ben meteen gesprongen en heb er nog geen moment spijt van gehad.  

Ik heb dus mijn ambities echt kunnen volgen. Dat is opnieuw heel ongedwongen, bijna organisch gegroeid. Ik ben het management best dankbaar dat ik het vertrouwen gekregen heb om door te groeien.” 

Je eigen stijl vinden, da’s ook een uitdaging 

Vandaag is Jordy regelmatig op de baan. Klantenbezoeken, dossierbeheer, de juiste verzekeringsproducten aanbieden voor de unieke situatie van elke klant…  

“Het komt er op aan om je eigen stijl te ontwikkelen in deze job. De kennis had ik al, maar je eigen manier van aanpakken vinden is toch ook een leuke uitdaging. Ik ben midden in de coronaperiode hiermee gestart, dus dat was niet altijd eenvoudig. Maar ik heb me altijd gesteund gevoeld door mijn collega’s. Dat doet wonderen voor je motivatie.” 

Gezellig het terrasje op met de collega’s 

En wat brengen de volgende jaren voor Jordy? Wel, daar is hij heel duidelijk over. “Ik ben eigenlijk heel blij dat ik hier kan werken. Niet alleen omwille van mijn job, maar ook door het sociale aspect.”  

“Er wordt véél gedaan voor ons als medewerkers. Er zijn regelmatig events. En tijdens de zomermaanden sluiten we de werkweek regelmatig af op een terrasje. Gewoon, gezellig met de collega’s, heel ongedwongen. Ik zie mezelf hier echt nog lang werken.” 

Beleef zélf dat typische Van Dessel-gevoel 

Ook geïnteresseerd in een job bij Van Dessel?

Klik dan snel door naar onze vacatures! 

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven