Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Dessel Insurance Brokers beheert uw internationaal verzekeringsdossier


Een internationaal verzekeringsdossier is een complexe materie die een uitgebreide risicoanalyse vraagt. “Uit de audits die we uitvoeren blijkt dit geen overbodige luxe te zijn” aldus Filip Frans, Directeur Ondernemingen bij Van Dessel Insurance Brokers. “Er worden heel wat parameters vaak niet mee in rekening genomen, waardoor er tekortkomingen in het verzekeringsdossier ontstaan.”


Van zodra een bedrijf een buitenlands filiaal heeft, dient de bedrijfsleider zich bewust te zijn van de bijkomende risico’s. Een filiaal lokaal verzekeren is onvoldoende, het is belangrijk om deze verzekeringen naadloos aan te sluiten op het bestaande verzekeringsdossier van de hoofdzetel. “Via geïntegreerde internationale programma’s zorgen wij ervoor dat lacunes vermeden worden”, vertelt Filip Frans.


De complexe wereld van internationale programma’s

Een vaste regel om een internationaal programma te structureren bestaat niet. Elk dossier moet steeds op maat worden uitgewerkt en dient rekening te houden met de activiteit, de bedrijfsstructuur, maar ook met de lokale wetgeving van het land waar het filiaal zich bevindt. Dit laatste is belangrijk gezien elk land een eigen invulling geeft aan verzekeringen. De ondersteuning van een professionele makelaar met internationale ervaring is daarom absoluut noodzakelijk.


Voortdurende communicatie

Eens de noden in kaart zijn gebracht en de structuur van het internationale programma is uitgeschreven, begint het administratieve werk. “Wij zorgen ervoor dat de nodige instructies uitgestuurd worden naar de betrokken verzekeraar en zijn lokale vertegenwoordigers”, licht Filip toe. “Gelijktijdig zorgen we ervoor dat er een communicatie uitgeschreven wordt naar de betrokken filialen alsook naar de lokale verzekeringspartners. Nadien volgen we op of deze daadwerkelijk uitgevoerd zijn. Een tijdrovende, doch absoluut noodzakelijke werkwijze.”


Transparantie

In het ganse traject is het cruciaal dat de klant steeds op de hoogte blijft van de genomen stappen. Dankzij de diverse internationale partnerships stond Van Dessel Insurance Brokers mee aan de wieg van een internationaal performant online platform. Dit zorgt ervoor dat we 24/7 inzicht geven in de verstuurde instructies, de uitgegeven polissen en de lopende schadedossiers. Het betrokken hoofdkantoor heeft zo steeds een volledig zicht op zijn ganse internationaal programma.


Waarom kiezen voor Van Dessel voor uw internationale verzekeringen?

• Van Dessel is lid van verschillende internationale samenwerkingsverbanden van verzekeringsmakelaars: Brokerslink, Trust Risk Control, Media Insurance Network, Aesis en Asinta. Daardoor kunnen we u wereldwijde oplossingen bieden voor alle verzekeringstakken, inclusief de coördinatie van internationale employee benefits-programma’s. Al onze partners hebben dezelfde kijk op service en kwaliteit. U bent dus overal ter wereld zeker van een prima dienstverlening.
• Als onafhankelijk makelaar zijn we vrij in de keuze van onze verzekeringspartners. Wij gaan dan ook enkel in zee met verzekeraars die binnen uw risicoprofiel passen.
• Dankzij onze kantoren in Slovakije en Bulgarije kunnen we u in Centraal- en Oost-Europa van nabij ondersteunen.
• Binnen Van Dessel hebben we een gespecialiseerd team dat alle internationale verzekeringsprogramma’s beheert.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven