Overslaan en naar de inhoud gaan

FERMA verenigt bijna 5.000 professionele riskmanagers van 21 organisaties uit twintig Europese landen. De federatie vormt een platform waar de leden hun kennis, ervaring en innovatieve ontwikkelingen in risk management kunnen delen. Op die manier staan de leden sterker om internationale risico’s te beheersen en kunnen ze meer invloed uitoefenen bij Europese instellingen en organisaties.

Van 17 tot 20 november hield de FERMA haar jaarlijks Risk Management Forum, het grootste Europese evenement over risicobeheersing. Onze managers Tom Janssens en Filip Frans tekenden present in Berlijn als vertegenwoordigers van Van Dessel.

Hét gespreksonderwerp tijdens het FERMA Forum was de verhardende markt. Die is vooral voelbaar in brand en aansprakelijkheid, verzekeringstakken waar op korte termijn moeilijke hernieuwingen verwacht worden. Riskmanagers, verzekeraars en makelaars zullen verder moeten professionaliseren en steeds meer als consultant optreden om hun klanten zo goed mogelijk bij te staan. Die adviesrol is iets waar Van Dessel al geruime tijd op inzet, dit is voor ons bedrijf dus de bevestiging dat we op de ingeslagen weg verder moeten gaan.

Tom en Filip waren ook te gast op de receptie van Belrim, de vereniging van Belgische risk managers. Daar konden ze met andere riskmanagers van gedachten wisselen over de problemen en bezorgdheden waar we in onze markt mee kampen. Ze kregen ook de gelegenheid om te spreken met de belangrijkste vertegenwoordigers van de verzekeraars.
 

FERMA

Tom Janssens en Filip Frans op de receptie van Belrim

Het congres bood daarnaast de kans om enkele van onze partners te ontmoeten, de banden aan te halen en ervaringen uit te wisselen. Ons internationaal netwerk Brokerslink werd door een ruime delegatie vertegenwoordigd, wat de professionaliteit van dit samenwerkingsverband nog eens aantoont.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven