Overslaan en naar de inhoud gaan

TH Insurance werd opgericht op 20 januari 2022 en is ontstaan uit een samenwerking tussen TH Group en Van Dessel Insurance Brokers. TH Group is met 78 dealerships een toonaangevende Europese speler in het verdelen van commerciële voertuigen en onderdelen en één van de grootste DAF-distributeurs wereldwijd. Met zijn divisie TH Lease behoort het bedrijf ook voor financieringsoplossingen voor commerciële voertuigen tot de top in Europa. TH Group heeft zijn hoofdzetel in het West-Vlaamse Hooglede en beschikt over vestigingen in tien Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Roemenië, Bulgarije, Nederland, Luxemburg en Polen. Historisch gezien is de groep ontstaan als distributeur en hersteller van turbo’s - wat meteen ook de naam verklaart -, maar die activiteit maakt vandaag nog slechts een kleine 3% van de groepsomzet van ruim 600 miljoen euro uit.

Van Dessel en TH Group zijn geen onbekenden voor elkaar: sinds 2018 al exploiteren ze via een gelijkaardige constellatie de Bulgaarse verzekeringsmakelaar RMC (Risk Management Consulting) in Sofia. De goede samenwerking creëerde een sterke vertrouwensband tussen de twee bedrijven en hun CEO’s Piet Wauters (TH Group) en Patrick Verlinden (Van Dessel). Zij wisselen regelmatig van gedachten over vraagstukken binnen hun organisatie. Het is tijdens zo’n gesprek dat het idee is ontstaan om een eigen verzekeringskantoor op te richten binnen TH Group.

TH Insurance kon dankzij de ervaring en knowhow van beide partijen vlot opgestart worden. Bij Van Dessel leidde Tim Verlinden, manager Specialty Lines & Affinities, de oprichting in goede banen. Zijn team leverde op maat geschreven verzekeringssoftware aan en zorgde voor aansluiting bij alle verzekeringsmaatschappijen. TH Group stelde een kantoorruimte ter beschikking in hun hoofdzetel in Hooglede en stond in voor de commerciële relaties. Onder leiding van COO Nadine Lemaire werd ook een ambitieuze ploeg van medewerkers met jarenlange ervaring in de sector aangeworven. Die trekt de lijn van de succesvolle opstart door en is er intussen al in geslaagd om een aanzienlijke verzekeringsportefeuille op te bouwen binnen TH Insurance.

Op de hoogte blijven van het belangrijkste verzekeringsnieuws? Registreer u voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief.

Bekijk onze vorige nieuwsbrieven